Komponentai:
- žuvis, geriausiai gaunasi karšis, bet kai jų nėra tinka ir kita;
- svogūnai;
- morkos;
- bulvės;
- aliejus;
- grietinėsė;
- rūkyti lašinukai (stipraus dūmo kvapo ir kūdesni);

 

Žuvis imama su galva, išimti viduriai ir žiaunos, truputį pasūdyta, galima įtrinti česnaku.

Vienoje žuvies pusėje darome įpjovas ir į jas prikemšame plonai papjaustytų lašinukų. Svogūnus supjaustutus vidutinio dydžio gabaliukais pakepame, kai apskrunda sudedam smulkiai tarkuotas morkas tokiais ilgais griezinėliais, vegetos ir patroškinam. Pravėdinam. Kai nebedegina pirštų sukemšam į žuvų pilvus.

Įpilam truputį vandens ir į orkaitę. 30 minučių 190 laipsnių. Tuo tarpu keptuvėj aliejuje apkepam bulves, taip, kad viduryje dar žalios butų. Paberiam truputį vegetos.

Kai praeina tos 30 minučių, sudedam į blėką pas žuvis bulves ir dar kepame 30 minučių apie 180 laipsnių.

Po šių 30 minučių aptepam žuvis grietine ir ant bulvių dar vegetos (jei nepersūdyta prieš tai). Dar pakepam 10-12 minučių.

SKANAUS. Kažkada Nidoj pamokino, sakė kad tai kuršiškas kepsnys. Na mes ne kuršiai, tai leidžiam sau pafantazuot ir nukrypt nuo recepto.

Atsiuntė: Naglis