Šį žuvies paruošimo būdą išgirdau per televiziją iš vieno aktoriaus, dainininko ir puikaus žvejo Kosto Smorygino ir pabandžiau juo pasinaudoti, manau patiks ir jums. Taigi, kepti jis siūlė karšį, bet kadangi aš jo neturėjau, todėl paėmiau savaitgalį Kuršių mariose pagautą nemažą kuoją. Žuvį nuvalome, įšplauname ir padarome per visą žuvies kūną gilias įpjovas nuo galvos iki uodegos.


Įpjovos turi būti gilios, kas 2-3 mm. Kaip matote, aš naudojausi medicininiu skalpeliu, kuris šiam reikalui puikiai tiko. Šių įpjovų esmė tokia - perpjauti smulkius kaulus bei karštyje juos sukepinti. Žuvį įtriname druska, pabarstome pipirais. Taigi į nemažą kiekį karšto aliejaus dedame paruoštą žuvį ir kepame ant ganėtinai karštos ugnies neuždengdami dangčio kol gražiai paruduoja.

Atsiuntė Balčius