Komponentai:
-Didesnė nei kilogramo svorio jūros žuvis (pageidautina, kad ji būtų visiškai šviežia. Bet tai beveik nerealu, tad tiks ir atšaldyta.),
-2 kg rupios druskos,
-saujelė petražolių lapų,
-daržovės garnyrui (pastarasis - pagal jūsų skonį: virtos ar keptos bulvytės, brokoliai, o jei norite, ryžiai arba žalios salotos).

Žuvį nuplaukite ir nusausinkite virtuviniu popieriumi arba šluoste tiek iš išorės, tiek iš vidaus (pilvo ertmę, į kurią reikia sudėti nusausintas petražoles). Ant kepimo indo dugno išpilkite 2-3 cm druskos sluoksnį, padėkite ant jo žuvį ir ”užklokite” ją druska iš viršaus.Orkaitė per tą laiką turėtų būti įkaitusi iki maždaug 240 laipsnių. Kepkite žuvį pusę valandos. Baigę kepti, ištraukite iš orkaitės ir leiskite jai dar kokias penkias minutes atsikvėpti. Nuimkite viršutinį druskos sluoksnį. Kartu nusilups oda. Tada žuvį galėsite padalyti porcijomis, iš karto išmesdami kaulus, kad jie netrukdytų mėgautis puikiai iškepusia, sultinga ir nė kiek nepersūdyta žuvimi.

Atsiuntė flirtuotoja