Komponentai:
-1 karpis (apie 1,5 kg..),
-1 šaukštas margarino,
-1 šaukštas sviesto,
-1 bandelė (nesaldi),
-2 kiaušiniai,
-nepilna stiklinė pieno,
-10-15 vidutinių pievagrybių,
-petražolių lapelių,
-maltų pipirų,
-citrinpipirių,
-druskos (pagal skonį).

 

Išdarinėta žuvis nuplaunama ir įtrynus druska palaikoma 30 min. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine ir ataušinami. Du tryniai ištrinami, sumaišomi su piene išmirkyta bandele, grybais, susmulkintais petražolių lapeliais, citrinpipiriais, pipirais, druska. Vėliausiai įmaišomi išplakti kiaušinių baltymai. Nusausinta žuvis prikemšama įdaro ir „užsegama“ pagaliukais. Pašildytame stikliniame ugniai atspariame inde ištirpinamas sviestas ir į jį įdedama žuvis. Prieš dedant orkaitėn, žuvis keliose vietose aštriu peiliu įpjaunama skersai ir apipilama likusiu ištirpytu sviestu. Kepama 45-60 minučių. Žuvis bus iškepusi, kai paspaudus prie galvos nebeišsiskiria sultys. Patiekiama inde, kuriame kepė su bulvėmis.

Atsiuntė flirtuotoja