Vieną po kitos traukiate smulkias žuveles ir ieškote aplinkui kaimyninio katino, kuriam viską tuoj sušersite? Neskubėkite. Visa „smulkmė“ kuo puikiausiai tiks delikatesiniams žuvies konservams paruošti. Ir bent jau tikrai žinosite, kas jų viduje.

Tiesa, norint išsaugoti šiuos delikatesus metus, reikia gerokai su jais padirbėti ir užtikrinti tinkamas saugojimo sąlygas. Reikia pridurti, kad ruošiant žuvies konservus tinka bet kokia žuvis.

Paruošimas

Žuvį nuvalyti, apdoroti, nupjauti galvas ir uodegas, o stambesnes supjaustyti gabaliukais. Rekomenduojama visa tai apkepti.

Sluoksniuokite troškinimui skirtame puode: ant dugno svogūnai, sluoksnis žuvies, svogūnai ir vėl žuvis. Žuvį kartu su svogūnais sūdykite ir barstykite pipirais, viską užpilkite acto ir vandens skiediniu (1/4 acto stiklinėje vandens tinka prie 1 kg žuvies). Taip pat supilkite pusę stiklinės aliejaus. Puodą uždenkite ir ant mažos ugnies virkite 3-5 valandas. Geriausia tai daryti orkaitėje.

Konservai pomidorų padaže

Kai kam žuvies konservai pomidorų padaže kelia vaikystės nostalgiją. Galima ir dabar šio gėrio nusipirkti parduotuvėje. Arba pasigaminti patiems.
Jei norite konservų su pomidorų padažu, iš pradžių pasiruoškite šį padažą: keptuvėje apkepkite svogūną su aliejumi, apibarstykite šiek tiek cukrumi, įpilkite pomidorų padažo ir viską išmaišykite.

Ant puodo dugno sudėkite sutarkuotas morkas, tuomet sluoksnį žuvies ir paruošto svogūnų-pomidoro padažo – visa tai reikia tokia pačia eile sluoksniuoti. Visą šį „sluoksniuoti“ apipilti actu (1 kg žuvies – 2-3 šaukšteliai), taip pat pilti 50 g balto sauso vyno, įmesti lauro lapų, pipirų ir užpilti vandeniu.

Ruošiant žuvies konservus puikiai tiks ir buljono kubeliai, ir kiti pagardai ar prieskoniai. Žuvies konservus galite naudoti ir virdami sriubas, ir kepdami žuvies kotletus. Tik nepamirškite, kad į žvejybą žuvies imti negalima – tokie jau tie prietarai...