Kuojas, plakius, ar kitas žuvis (tinka visos) nuvalome, nuplauname, pašaliname galvas, nukarpome plaukmenis ir tvarkingai sudedame į troškintuvą.

Tada sudedame prieskonius, druską (1 kg paruoštos žuvies - 1 kupinas arbatinis šaukštelis), maltų kvapniųjų ir juodųjų pipirų, lauro lapelių, galima įdėti keletą skiltelių česnako, užpilame vandens tiek, kad nesemtu žuvies. Įpilkite apie 150g aliejaus. Troškintuvą užpildykite ne daugiau 2/3 turinio. Kai viskas užverda, primažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite 60 minučių, jei gaminsite stambesnę žuvį (lydeką, starkį), tai troškinkite apie 75 minutes. Karštą žuvį sudėkite į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Laikant šaldytuve, tokią žuvį patartina suvartoti per 2-3 savaites. Patiekti galima įpjausčius svogūno, pridėjus pomidorų padažo.

Atsiuntė Balčius