Komponentai:
-750 g. žuvies,
-4-5 šaukštai aliejaus,
-2 galvutės svogūnų,
-česnako skiltelė,
-500 g. pomidorų arba 4 šaukštai pomidorų tyrės,
-stiklinė ryžių,
-taurelė baltojo vyno,
-šaukštelis druskos,
-1/2 šaukštelio pipirų,
-mairūno,
-čiobrelių.

Ryžiai gausiai užpilami pasūdytu vandeniu. Svogūnai smulkiai supjaustomi, pakepinami aliejuje ir sumaišomi su grūstais česnakais, smulkiai supjaustytomis petražolėmis, supjaustytais pomidorais arba vandeniu praskiesta pomidorų tyre. Viskas patroškinama. Beveik išvirę ryžiai nukošiami, užpilami pomidorų padažu bei vynu, pasūdomi, apibarstomi pipirais ir prieskoniniais žalumynais. Žalia žuvis supjaustoma kubeliais (2x2 cm.), sudedama ant paruoštų ryžių, uždengiama dangčiu ir 20 min. troškinama, kol suminkštėja.

Atsiuntė flirtuotoja