Komponentai:
-Menkė,
-manų kruopos,
-svogūnas,
-actas ar citrinos sultys,
-kvapnieji/kartūs pipirai,
-lauro lapai,
-krapai,
-druska,
-bulvės su lupenomis.

Išvalytą, supjaustytą gabalais menkę -su galva ir pelekais, su visais prieskoniais - verdame apie 10-15 min. Išimame žuvį, nuimame nuo kaulų, išrenkame smulkias ašakas, sultinį nukošiame per sietelį. Užverdame sultinį, įberiame saujelę manų kruopų (jų turi būti labai mažai, tik kad sultinys taptų glitesnis). Išvirus manams, sudedame žuvies gabaliukus, pagal skonį įpilame acto ar citrinos rūgštelės, užverdame ir išjungiame. Į lėkštę dedame grietinės, krapų, įpilame sriubos su žuvies gabaliukais ir valgome su nuluptomis virtomis bulvėmis.

Atsiuntė flirtuotoja