Kevin Nash – vienas žymiausių Anglijos karpininkų, pastaruoju metu garsėjantis ne tik kaip puikus žvejys, bet ir kaip garsios karpinės įrangos “Nash” firmos savininkas. Daugelis pasaulio karpininkų naudoja vieną ar kitą šios firmos gaminį, nepaisant to, kad tai vienos brangiausių karpinių prekių pasaulyje.

Pokalbio pradžioje K. Nash nori įspėti kitus kokybiškų žūklės prekių gamintojus: “Jei planuojate sumažinti prekių kainą (o ir kokybę) bandydami konkuruoti su rinką užplūdusia pigia produkcija, nedarykite to!”

“Nash Tackle” vadovas tai bandė padaryti jau prieš šešis metus. Tuomet Angliją užplūdo pigūs kinietiški įrankiai. Jų įmonė taip pat pradėjo gaminti pigesnius įrankius, kurių kainos galėtų konkuruoti su įvežtinėmis prekėmis ir … priartėjo prie bankroto. Pirkėjai pasijuto apgauti ir nustojo pirkti “Nash” gaminamas prekes. Laiku sureagavus įmonė vėl pradėjo naudoti aukštos kokybės medžiagas bei naujausias technologijas ir netrukus viskas stojo į savo vietas, nors gaminių kainos vėl šoktelėjo.

Šiomis dienomis įmonės būstinė įsikūrusi Esekso grafystėje, kur be biurų bei sandėlių yra ir keli karpiniai ežerai, kuriuose prieš paleidžiant į masinę gamybą testuojamas kiekvienas “Nash Tackle” gaminys.

Kevin Nash, kuriam neseniai suėjo 56 metai, džiaugiasi, kad pavyko suburti patikimą ir darbštų 80 darbuotojų kolektyvą, kurie ir toliau galės sėkmingai dirbti, kai jis nebevadovaus išėjęs pensiją.

Jei vartytumėte naujausią „Nash Tackle“ prekių katalogą, pamatytumėte gausybę inovatyvių produktų. O pačiam Kevinui pats svarbiausias iš gaminių yra naujasis elektroninis kibimo signalizatorius Nash Siren ES1.

Nors šie signalizatoriai labai brangūs ir vienas kainuoja net 250 svarų (apie 1000 Lt), vos tik jiems pasirodžius sandėliuose, jie iš karto buvo išgraibstyti vietinių ir internetinių parduotuvių. „Praėjo ne vieneri metai, kol sukūrėme unikalų signalizatorių. Kiti rinkoje esantys signalizatoriai lyginant su ES1 atrodo kaip senieni mobilūs telefonai „plytos“ lyginant su iPhone ar BlackBerry. Tai pirmasis signalizatorius, kuris gali išlikti itin jautrus kibimo indikavimui, tuo pat metu nereaguodamas į vėją.“, - pasakojo K. Nash.

Dar vienas unikalus „Nash Tackle“ produktas – Titan karpinė palapinė, kurios per pirmuosius metus buvo parduota už 1 mln. svarų (apie 4 mln. litų). Dėl savo tvirto rėmo palapinė atlaiko bet kokią audrą. K. Nash pasakojo, kad įdomumo dėlei šią palapinę prieš 3 metus pastatė prie vieno iš ežerų. Ji stovi kaip stovėjus iki šiandienos ir yra puikiame stovyje.

Kaip inovatyvius ir labai populiarius gaminus K. Nash dar paminėjo ir Peg One krepšius bei Trasformer kėdę, prie kurios galima primontuoti ir staliuką, ir stovą meškerėms.

Pasakodamas apie Nash jaukus ir masalus karpiams, K. Nash pabrėžė, kad vien per praėjusius metus į šių jaukų tobulinimą buvo investuota apie 250 000 svarų (apie 1 mln. litų).

Nors Anglijos žvejai kol kas išlieka pagrindiniais „Nash Tackle“ pirkėjais, įmonė deda visas jėgas į atstovybių kūrimą visoje Europoje. Jau šiemet per pusę metų net 14% visos “Nash Tackle” produkcijos iškeliavo Europos, ypač Rytų bloko ir Prancūzijos, žvejams.

Sunku patikėti, kad multimilijoninę savo imperiją Kevin Nash pradėjo kurti nuo 50 svarų (apie 200 Lt) investicijos 1978 metais. Tiek jis sumokėjo už nailono medžiagos ruloną, iš kurio pradėjo gaminti lengvus ir kokybiškus tinklelius pagautiems karpiams laikyti vandenyje. Iš nupirktos medžiagos karpinius maišus jam pasiuvo tuometinė Kevino mergina.