2013 m. birželio 27 d. apie 6 val. Tauragno ež., Utenos r. V. Š. žvejojo mėgėjiškos žūklės įrankiais – 15 vnt. skritulių, neturėdamas mėgėjų žvejybos leidimo ir viršydamas mėgėjiškos žūklės įrankių skaičių. Neteisėtos žvejybos metu V. Š. sugavo 4 lydekas, tuo padarydamas žalą gamtai, kuri yra 2172 Lt. Už neteisėtą žvejybą V. Š. dar bus skirta nuo 25 iki 200 Lt administracinė bauda.

* * * *

2013 m. birželio 28 d. apie 15 val. Klykių ež., Utenos r. T. M. žvejojo mėgėjiškos žūklės įrankiu – povandeninės žūklės šautuvu, neturėdamas mėgėjų žvejybos leidimo. Žvejybos metu sugavo (sumedžiojo) vieną lydeką kurios ilgis 39 cm, vieną lydeką kurios ilgis 31,5 cm ir vieną lydeką kurios ilgis 44 cm. Už neteisėtą žvejybą ir netinkamo dydžio lydekų sugavimą T. M. bus skirta nuo 25 iki 200 Lt administracinė bauda, ir bus pateikta pretenzija dėl gamtai padarytos žalos atlyginimo kuri yra 1629 Lt

* * * *

Šių metų birželio 28 dieną Vilniaus RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais organizavo reidą  Švenčionių  rajone Švento ežere tikrindami kaip žvejai laikosi mėgėjų žvejybos taisyklių.

Ankstų rytą, apie 8 val. Švento ežere pasirodė dvi valtys. Laukti ilgai nereikėjo. Valtyse sėdintys asmenys pradėjo traukti neteisėtai pastatytus tinklus. Kaip vėliau paaiškėjo vienoje valtyje sėdėjo dailiosios lyties atstovė A. Z. ir jos draugas S. T., o kitoje valtyje darbavosi A. B. Tik po sulaikymo A. Z. ir S. T. susiėmė už galvų sužinoję kokios pasekmės jų laukia už padarytą pažeidimą ir pagautas žuvis ( keturi lynai ir du karosai). Žala padaryta žuvų ištekliams siekia virš 900 lt.

Kitas žuvies mėgėjas A. B. sulaikytas kiek vėliau. Pareigūnams teko paplušėti kol buvo rastas trečiasis pažeidėjas.

Reido  metu nustatyti du pažeidimai pagal  ATPK 87 str.3 d. surašyti trys protokolai, konfiskuoti trys tinklai ir dvi medinės valtys, kurių labiausiai gailėjo pažeidėjai.  Brakonieriams bus skirtos piniginės baudos nuo 400 Lt iki 1000 Lt ir teks atlyginti už gamtai padarytą žalą.


* * * *

2013 m. liepos 3 d. apie 7 val. Tauragno ež., Utenos r. pil. I. B. kartu su pil. M. R. iš valties žvejojo draudžiamu tinkliniu ne mėgėjiškos žūklės įrankiu – 1 statomu tinklu. Žvejodami tinklu žuvų nesugavo. Pažeidėjams buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, jiems bus skirtos administracinės baudos kurios sieks nuo 400 iki 1000 Lt, taip pat iš pažeidėjų, kaip pažeidimo padarymo įrankis buvo paimtas statomas tinklas, o kaip pažeidimo padarymo priemonė buvo paimta ir valtis.

* * * *

Š. m. liepos 11 d. naktį, gavę informacijos apie pastatytus tinklus Medžiotojų ir žvejų draugijos Klaipėdos skyriaus nuomojamame Laukžemių tvenkinyje, liaudiškai vadinamu „Ekete“, jau nuo 2 val. nakties Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniu aplinkos apsaugos inspektoriumi pasislėpę laukė pastatytų tinklų šeimininkų. Tik 8:30 val. prie tinklų pasirodė guminė valtelė, irkluojama dviejų vyriškių, kurie labai operatyviai ėmė surinkinėti tinklus į valtį, bet dar operatyviau prie jų prisistatė aplinkos apsaugos pareigūnai ir vyrus sulaikė. Paaiškėjo, jog tai du Šilutės gyventojai, kurie, viešėdami pas pažįstamą sode, pastarąjį buvo nusprendę pamokyti žvejybos ypatumų. Tokie mokymai bus įvertinti bauda nuo 400 iki 1000 Lt bei teks atlyginti 4474 Lt žalą žuvų ištekliams už sugautus 11 lynų, 9 karšius ir po kilogramą karosų, kuojų, raudžių ir ešerių. „Žvejai“ taip pat neteks tinklų ir skolintos guminės irklinės pripučiamos valties.

* * * *

Už neteisėtą žvejybą Molainių II tvenkinyje, Panevėžio raj. gyventojui E.A.K. teks sumokėti nemenką sumą ir atsisveikinti su valtimi.

Šių metų liepos 14 d. (sekmadienį) Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo pranešimą iš Panevėžio apskrities VPK budėtojo, kad Panevėžio rajone, Molainių kaime, Molainių II tvenkinyje yra vykdoma neteisėta žvejyba.

Inspekcijos pareigūnui nuvykus į nurodytą vietą, policijos patruliai jau buvo sulaikę pil. E.A.K. Pažeidėjas žvejojo dviem tinkliniais įrankiais ir vienu bučiumi, minėtasis pilietis jau buvo sugavęs 7 vnt. kuojų. Už neteisėtą žvejybą draudžiamaisiais įrankiais jam skirta 400 Lt. administracinė bauda, pateiktas ieškinys už neteisėtai sugautas žuvis, konfiskuota medinė valtis, tinkliniai žvejybos įrankiai ir bučius.

Už palyginti menką laimikį teko atsisveikinti su valtimi ir dar paploninti piniginę.

Aplinkos ministerijos informacija