2017-05-15

Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo reidą Lazdijų r. sav. Reido metu pareigūnai pastebėjo du piliečius, kurie Rimiečio ežere, Lazdijų r. sav. žvejojo draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu – tinklu. R. K. ir M. I. po neteisėtos žvejybos tamsoje grįžo į krantą, kur sutiko pareigūnus. Pažeidėjai teisinosi su tinklu nežvejojantys, bet įrodymai kalbėjo ką kitą. R .K ir M. I. žalos gamtai nepadarė, tačiau už neteisėtą žvejybą gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų.

2017-05-21

Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai gavo pranešimą, kad Nemuno upėje, ties Branduoliškių k., Šakių r. sav. galimai vykdoma neteisėta žvejyba tinklais. Atvykus į minėtą vietą draudžiamų žvejybos įrankių nepastebėta. Asmuo brakonieriavęs Nemuno upėje pastebėtas su tinklais sodyboje esančioje Branduoliškių kaime. Nuvykus į nurodytą vietą aptiktas pilietis V.G., kuris prisipažino žvejojęs tinklais. Brakonieriaus sodyboje buvo surasta ir paimta visas draudžiamų žvejybos įrankių arsenalas t.y. 7 vnt. statomų tinklų. Visi tinklai buvo konfiskuoti. Sugautos žuvies nebuvo. Piliečiui surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal 291 str. 4 d. ir bus paskirta bauda siekianti iki 300 eurų.

2017-05-23

Marijampolės RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai Liudvinavo ežere, ties Liudvinavo mstl., Marijampolės sav., sučiupo brakonierių. Šis pilietis dienos metu statantis ir tikrinantis tinklą imitavo maudynes, taip į save mažai atkreipiantis kitų žmonių dėmesį. Kai brakonierius nutarė išsitraukti tinklą, krante nemaloniai nustebino laukiantys gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai. Kaip paaiškėjo šis pilietis jau ne kartą buvo baustas administracine tvarka už brakonieriavimą, tinklų laikymą. Taip pat ir už šias karštos dienos maudynes su tinklu buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal 291 str. 4 d. ir bus paskirta bauda siekianti iki 300 eurų. Žuvų tinkle sugavęs nebuvo dėl to žalos skirtos žuvų ištekliams pavyko išvengti.

2017-05-24

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas balandžio 20 d. –  gegužės 20 d. vykdė akciją „Karšis – 2017“. Per šį laikotarpį įvykdyti 58 reidai, kurių metu patikrinta daugiau nei 1500 žvejų mėgėjų. Iš viso surašyti 156 administracinio teisės pažeidimo protokolai, skirtos baudos, 25 atvejais paskaičiuota beveik 5300 eurų padarytos žalos žuvų ištekliams. 67 žvejai neturėjo žvejo mėgėjo bilieto, 35 – žvejo mėgėjo kortelės.  30 žvejų gaudė draudžiamus gaudyti karšius, iš jų paimtos meškerės. Rasta 11 besavininkių tinklų. 22 atvykusių žvejų pažeidė Nemuno deltos regioninio parko reglamentą – statė automobilius ne tam skirtose vietose.

2017-05-26

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, vykdydami reidus, poroje brakonierių pamėgtų Ignalinos rajono ežerų pastebėjo žvejybos neleistinais įrankiais požymių.

Siekiant užkirsti kelią daromiems žvejybos vidaus vandenyse pažeidimams ir nedelsiant nutraukti žuvų ištekliams daromą žalą, gegužės 23 d. šiuose ežeruose buvo suorganizuotas reidas.

Ežeruose dirbo du pareigūnų ekipažai, kurie kateriais žvalgė ežerų pakrantes. Pakrančių žvalgyba buvo vykdoma ne tik nuo vandens, bet ir iš oro, pasitelkiant į pagalbą droną. Reido metu visi rasti neteisėti žvejybos įrankiai ištraukti iš vandens.

Neteisėtos žvejybos mastai nustebino ir visko mačiusius pareigūnus. Iš viso iš dviejų ežerų buvo ištrauktos 103 ežerinės gaudyklės, 2 bučiai ir 1 statomas tinklas. Įrankiuose buvusios gyvybingos žuvys išleistos atgal į tuos pačius vandens telkinius.

Atsižvelgiant į nelegalios žvejybos mastus, siekiant užkirsti kelią pažeidimams, šiuose ežeruose kontrolė bus dar labiau stiprinama.

2017-05-29

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai surengė reidą Radviliškio rajone ir sulaikė vyrą sugavusį sterką. Pastarųjų žvejyba nuo kovo 1 d. iki gegužės 31 d. draudžiama. Tad žvejui teks sumokėti baudą, atlyginti žalą gamtai ir atsisveikinti su žvejybine įranga ir valtimi.

Vykdant gyvosios gamtos apsaugos kontrolę ŠRAAD pareigūnai surengė reidą Radviliškio rajone. Plaukdami tarnybine motorine valtimi gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai Vaitiekūnų tvenkinyje tikrino mėgėjų žvejybos įrankiais žvejojančius žvejus. Buvo patikrinta 12 žvejų. Žvejai turėjo ir pateikė galiojančius leidimus žvejybai, kiti neįgaliųjų pažymėjimus ar pensijos gavėjo pažymėjimus.

Patikrinus Panevėžio r. gyventojo R.B. (1987m. 12mėn.) valtį buvo aptiktas pririštas sterkas. Šiemet, dėl šalto pavasario, iki birželio 1 dienos sterkų žvejyba draudžiama.

Žvejui už tai, kad draudžiamu būdu, tai yra žvejojo iš guminės valties su spiningu ir pagavo sterką draudžiamu juos gaudyti laikotarpiu, surašytas protokolas (ANK 291 str. 4 d.). R.B. už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų, su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu. Aplinkosaugininkai paėmė žvejo valtį, elektrinį variklį, akumuliatorių, spiningą.

Minėtas pilietis padarė žalą žuvų ištekliams. Tad žvejui už ne laiku sugautą teks sumokėti beveik 160 eurų.

2017-05-30

Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo reidą, skirtą neršiančių karšių apsaugai. Reido metu pareigūnai sulaikė pažeidėją, kuris Dusios ežere, Lazdijų r. sav. žvejojo draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu – tinklu. D.K. turėjo sugavęs tris karšius. Už neteisėtą žvejybą pažeidėjui gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia 198 eurus.

2017-06-01

Ukmergės rajono agentūros pareigūnai, tikrindami turimą informaciją apie neteisėtą žvejybą statomais tinklais Veprių ežere, padedant neetatiniams aplinkos apsaugos inspektoriams ir policijos pareigūnams, suorganizavo reidą.

Patikrinus vieną Veprių miestelio sodybą, gauta informacija pasitvirtino. Pas jau gerai aplinkosaugininkams pažįstamus brolius A.V. ir K.V. rasta nemažai įvairių draudžiamų žvejybos įrankių – du statomi valiniai tinklai, du statomi kaproniniai tinklai, bradinys, gaudyklė. Taip pat rasta ir paimta pripučiama valtis, kuri prieš keletą dienų buvo naudojama neteisėtoje žvejyboje statomais tinklais ir kurios metu buvo sugauti du karšiai.

Už neteisėtą žvejybą panaudojant draudžiamus įrankius broliams gręsia baudos iki 300 eurų, bus konfiskuoti paimti draudžiami įrankiai, valtis ir teks atlyginti padarytą žalą žuvų ištekliams, kuri sieks 130 eurų.



Aplinkos ministerijos informacija