2018-03-08

Bendro reido su VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės pasienio užkardos  pareigūnais metu, buvo patikrintas žvejas, žvejojęs ant Baltupėnų, esančio Jurbarko rajone, tvenkinio ledo. Patikrinus nustatyta, kad pilietis A.P. žvejojo draudžiamu būdu – naudodamas masalui gyvą žuvelę ir savadarbes lydekines meškeres. Pažeidėjas buvo sulaikytas, jam surašytas protokolas už žvejybą draudžiamu būdu. Jo laukia bauda ir žūklės įrankių konfiskavimas.   

2018-03-09

Reido metu Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kaišiadorių agentūros pareigūnai, tikrindami vandens telkinius  rajone, sulaikė pažeidęją V.Ž, kuris žvejojo  Žaslių  ežere  savadarbiu žvejybos įrankiu, draudžiamu būdu masalui naudojant žuvelę  ir turėjo sugavęs 43 cm ilgio lydeką. Šis pažeidėjas , už pažeidimus žvejyboje ant Švenčiaus ežero ledo jau buvo jau baustas . Įkliuvusiam žvejui teks atsakyti Administracinių nusižengimų kodekso numatyta tvarka. Už šiuos pažeidimus jam bus paskirta administracinė nuobauda – bauda nuo 120 iki 300 eurų, teks atsisveikinti su neteisėtos žūklės įrankiais, bei bus paskaičiuota žuvų ištekliams padaryta žala.

2018-03-11

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną - Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo mėgėjų žvejybos kontrolės reidą antrame pagal dydį paviršiniame vandens telkinyje Panevėžio regiono teritorijoje – Kupiškio mariose.

Reido metu tikrinta, ar žvejai mėgėjai turi įsigiję leidimus žvejybai, ar negaudo šiuo metu gaudyti draudžiamų rūšių (lydekos, sterkai, kiršliai) žuvų, turi priemones, kuriomis pasinaudoję galėtų išsigelbėti įlūžus ir ar laikosi kitų Mėgėjų žvejybos taisyklių reikalavimų.

Iš patikrintų 160 žvejų, leidimų žvejybai neturėjo 5. Kitų aplinkosauginių pažeidimų nenustatyta.

Primename, kad yra dvi dienos metuose (liepos 6 d. ir rugpjūčio 15 d.), kai visi asmenys turi teisę žvejoti nemokamai visuose valstybiniuose vandens telkiniuose, kuriuose mėgėjų žvejyba nedraudžiama ir kuriuose neorganizuojama limituota žvejyba, ir Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose, kuriuose mėgėjų žvejyba nedraudžiama.

Aplinkos ministerijos informacija