2018-04-11

Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais organizavo reidą Prienų r. Reido metu, 4 val. ryto, prie Peršėkės upės sulaikyti piliečiai V.S ir T.P., kurie žvejojo tinkliniu draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu, liaudyje vadinamu „padripka“. Nors Pažeidėjai buvo sugavę tris karpius ir 20 kg karosų. Už neteisėtą žvejybą piliečiams V.S ir T.P. surašyti administracinio nusižengimo protokolai, gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia 396 eurus.

2018-04-17

Vilniaus aplinkosaugininkams vakar pavyko sugauti tinklais žvejojusius brakonierius. Už tai reikia padėkoti ir neabejingiems piliečiams, kurie apie pažeidimą pranešė bendruoju pagalbos telefonu 112.

Gavę šį skundą Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Ukmergės rajono agentūros pareigūnai operatyviai išvyko į Leonpolio kaimą, Deltuvos sen., Ukmergės r., kur tvenkinyje, pasak pranešėjo, vykdyta neteisėta žvejyba statomais tinklais. Važiuodami į nurodytą vietą, pareigūnai susisiekė su pranešimą pateikusiu asmeniu, jis teigė, kad pažeidėjai iš Leonpolio kaimo tvenkinio jau ištraukė tinklą su žuvimis ir eina namo.  Leonpolio kaime, vienoje iš Tujų g. esančių sodybų, pareigūnai pastebėjo galimus brakonierius. Pastarieji, išvydę aplinkosaugos inspektorius, bandė skubiai pasišalinti, tačiau buvo greitai sulaikyti. Apžiūrint netoli jų sulaikymo vietos esančios sodybos kiemą, krūmuose rastas paslėptas plastikinis kibiras, o jame – šlapias statomas tinklas su dviem dideliais (po 1 kg svorio) ešeriais ir šlapios vyriškos basutės.

Paaiškėjo, kad pažeidėjai – Leonpolio kaimo gyventojai D. P. ir A. J., kurie dėl brakonieriavimo vėliau prisipažino patys. Jiems surašyti administracinių nusižengimų protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodekso 291 str. 4 d.  Pažeidėjams gresia administracinės baudos nuo 120 iki 300 eurų, taip pat bus konfiskuotas statomas tinklas ir teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą.

2018-04-25

Nesėkmingas ankstyvas antradienio rytas buvo jaunajam brakonieriui E.K. iš Neveronių. Surengę pasalą 4 valandą ryto prie Nemuno upės ties hidroelektrine, Gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai sulaikė E.K., žvejojusį draudžiamais žvejybos įrankiais, tinklais.

E.K. padaryta žala laukinės gyvūnijos ištekliams viršija  2000 eurų, o pažeidimo padarymo įrankiai ir priemonės, valtis, žvejybiniai tinklai, bus konfiskuoti Pažymėtina, kad šis brakonierius aplinkos apsaugos pareigūnų sulaikomas jau nebe pirmą kartą.

2018-04-27

Bendro reido su Jurbarko rajono policijos komisariato pareigūnais metu, Klausučių gyvenvietėje buvo patikrintas automobilis. Automobilio bagažinėje buvo į maišus sudėti trys tinklai, pripučiama valtis ir irklai. Apklausiamas automobilio vairuotojas G.G paaiškino pareigūnams, kad tinklai skirti viščiukams aptverti. Toks paaiškinimas pareigūnų neįtikino, kad vairuotojas užsiima viščiukų auginimu, nes jau buvo naktis, o bagažinėje buvę daiktai – pripučiama valtis, irklai, tinklai, guminiai batai rodė, kad vis tik buvo ruoštasi žvejybai o ne viščiukų lesinimui. Pažeidėjas buvo sulaikytas, jam surašytas protokolas už draudžiamųjų žvejybos įrankių laikymą. Jo laukia bauda ir žūklės įrankių konfiskavimas.

2018-04-27

 Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) pareigūnai sulaikė du vyrus, kurie su tinklu žvejojo Telšių rajone, Sukončių hidroelektrinės tvenkinyje. Jų laimikis buvo nemažas, tad ir atsakomybė teks nemenka. Vyrams gresia baudos iki 300 eurų, bus konfiskuota valtis, tinklas bei pagauta žuvis, o už ją dar teks sumokėti beveik 1000 eurų gamtai padarytą žalą.

Du vyrus su tinklu išsiruošusius žvejoti Tryškių miestelyje, Telšių rajone, pastebėjo neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius. Jis apie galimus pažeidėjus pranešė ŠRAAD Telšių rajono agentūrai. Aplinkosaugininkai atvyko prie Sukončių tvenkinio ir surengė pasalą. Pareigūnai ilgą laiką stebėjo žvejybą. Du vyrai plaukiojo valtimi, užmesdavo tinklą, grįždavo į krantą, po to vėl plaukdavo.

Apie brakonierius buvo informuoti ir ŠRAAD gyvosios gamtos inspektoriai. Jie ir sulaikė, po žvejybos, namo susiruošusius brakonierius. Tryškių miestelio gyventojai A.S. (1967 m.) ir P.J. (1989 m.) turėjo tinklą ir sugautą laimikį: 8 – karšius ir 8 – lynus. Už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą, padaryta panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius abiem Telšių rajono gyventojams surašyti protokolai (ANK 291 str. 4d. ). Jiems gresia baudos nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat teks atlyginti 960 eurų gamtai padarytą žalą. Be ja bus konfiskuoti ir žvejybos įnagiai – tinklas ir valtis.

2018-04-28

Ankstų rytą Nemuno ir Mituvos santakoje buvo pastebėti du asmenys, kurie plaukdami valtimi žvejojo tinklu. Pažeidėjai buvo sulaikyti. Paaiškėjo, kad jau iš anksčiau žinomi piliečiai G.K. ir G.M. Už neteisėtą žvejybą jų laukia baudos ir pažeidimo padarymo įrankių konfiskacija.

Aplinkos ministerijos informacija