2020-03-18

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami prevencinį ir kitų aplinkosauginių reikalavimų vykdymo kontrolės reidą, prie Kuršių marių pastebėjo įtartiną automobilį.

Tikrinant automobilį ir du juo atvažiavusius asmenis, kilo įtarimas, kad buvo ketinama brakonieriauti. Nors žvejybos įrankių mašinoje nebuvo, nuspręsta įtariamųjų namuose, ūkinėse patalpose, kartu su policijos pareigūnais atlikti apžiūrą. Įtarimai pasitvirtino – rasti nemėgėjiškos žvejybos įrankiai: 4 statomi tinklai, didesnio skersmens negu leidžiama mėgėjų žvejyboje tinklinis samtis ir 3 tinkliniai ekranai.

Asmenims, kurie, kaip paaiškėjo, yra kaimynai, surašyti administracinio nusižengimo protokolai, gresia baudos iki 200 eurų, paimti nemėgėjų žvejybos įrankiai.

Tos pačios dienos popietę gautas pranešimas, kad Klaipėdoje Danės upėje ties Žolyno gatve asmuo žvejoja su tinkliniu ekranu. Sulaikytam asmeniui taip pat surašytas administracinio nusižengimo protokolas, gresia bauda iki 300 eurų, paimta meškerė su tinkliniu ekranu.

Aplinkos ministerijos informacija