Šeštadienio rytą susikrauname surfų stovus, pripučiamus čiužinius ir susiropščiame patys i VW Sharan. Po nelabai ilgos kelionės Studentas, kaip daugiausiai patyręs žemės ūkio darbuose, su stovo kojomis išmatuoja kiekvienam po lygiai jūros pakrantės :)

Kabiname visokiausių rūšių bei formų porcijas ir jos skrieja plekšnėm į nasrus... Kaip nekeista, niekaip negalime permesti pirmojo sėkliaus, nes jis gana toli. Bet ir nereikia, kimba pirmajame pagilėjime, nors žuvys nelabai dideles. Studentas vis strateguoja ir nešioja savo stovus tai kairėn, tai dešinėn...

Netrukus praalkstame ir čia pat paruošiame stalą, kur pagrindinis patiekalas - ką tik sugautos plekšnės. Aišku jas buvau priverstas paaukoti aš, kaip daugiausiai tuo momentu pagavęs.

Sutemus lyg nurimsta vėjas, kartu ir kibimas. Nors diena buvo gana šilta ir net išsirengę buvom, naktį gan neblogai nukrenta temperatūra. Atrodo, kad yra tik keli laipsniai šilumos, sustiprėja vakarų vejas. Perkabinant masalus galima ir rankas nušalti... Tenka statytis šiokias tokias individualias užuovėjas. Studentas po valandėlės taip sušąla, kad spjauna į žvejybą ir eina mašinon pasišildyti. Mes su Bronium šiaip ne taip prabūnam, kol prašvinta. Naktį truputį sukyla didžiosios plekšnės, bet labai trumpam...

Išaušus kibimas vėl atsinaujina, nors nėra labai kuo džiaugtis. Mūsų šef'povar Studentas padaro karštus pusryčius ir juos sunaikinę pamažu judam link perkėlos. Prie perkėlos valandėlę skiriame byčiokų naikinimui. Kimba gerai, dideli, vos rankoj eina nulaikyt! O apie jų kulinarines savybes tai net nereikia pasakot! Pasižaidę valandėlę pakuojamės ir namolio.

Arūnasbazė