Praėjo savaitė po pirmosios tokios Lietuvoje parodos "Jaukai ir masalai karpiams 2012". Kadangi aš tvirtai apsisprendęs kokių firmų masalais žvejosiu šiemet, buvo smagu nors kartą stebėti visą renginį iš šalies, todėl leisiu sau pareikšti Jums, gerbiami kolegos, keletą savo minčių. Taigi:

pirmas blynas. Na neprisvilo jis, nors tu ką. Tai buvo šventė karpininkų akims ir lakiai jų vaizduotei, manau daugelis  svarstė kokias masalų kombinacijas galima būtų pasidaryti ir kokiais jaukais karpius vilioti. Akis parodoje galėjo paganyti ne tik karpininkai, bet ir ,,feederio“ mėgėjai, bei didelių karšių ir lynų gaudytojai, visi puikiai žinome, kad baltyminiais kukuliais smaguriauja daugelis mūsų vandens telkinių žuvų. Pasirinkimas parodoje Lietuvos mastu – išskirtinis,  tokio nė vienoje mūsų  žūklės parduotuvėje nepamatysi.

Smagu buvo pamatyti ir pasilabinti su daugeliu karpininkų. Kurį laiką parodoje iš šono stebėjau žvejų nuotaikas ir eilinį kartą nenusivyliau, jei  jau susirenka šios srities fanatai tai ir kalbos pačios liejasi kaip iš gausybės rago – nenutildysi čia nieko.

Nors paroda prasidėjo  12 valandą, o produkcijos pristatinėtojus paprašėme rinktis nuo 11 val., bet atvažiavęs prie kavinės Kaune ,,Lokio pastogė“  10 valandą jau radau pačius nekantriausius. Mums kartu teko dar gerokai palaukti, kol duris atvėrė kavinės personalas. Netrukus pasirodė ir kiti parodos dalyviai, visi gerai pasiruošę, keliais reisais iš mašinų sunešiojo produkciją, dėliojo ant stalų ir lygiai 12 valandą pagrindinė salė buvo panaši į parodą. Pavydėtinas entuziazmas.

Parodos pradžia, lankytojai pasipylė iš visų Lietuvos kampelių, mačiau karpininkus iš Klaipėdos, Mažeikių, Tauragės, Druskininkų, Trakų, Panevėžio, o kiek aš dar pats jų nepažįstu ir  iš kokių miestų ar miestelių jie važiavo net nežinau. Prieš organizuojant parodą labai  norėjome elementarios statistikos, kiek gi galėtų žmonių aplankyti tokį renginį. Visiems produkcijos pristatinėtojams sakiau,  jei susirinks nors 50 smalsuolių, tai jau bus neblogai, na o jei visas 100 – tai parodą  užskaitysim kaip vykusią ir planuosime ateityje suorganizuoti geriau. Ką gi, pradžioje pradedu skaičiuoti žmones kaip  ,, viščiukus garde‘‘, atleiskit gerbiamieji už tokį išsireiškimą, bet  kitaip ir būti negalėjo, nes lankytojai šmirinėjo tai į vieną tai į kitą pusę, tai į lauką, tai į kitą salę – na žodžiu sekėsi man sunkiai.  Apie 13 val. kai suskaičiavau apie 200 svečių – pasimečiau, nes pradėjau skaičiuoti  tuos pačius žmones antrą kartą.  Dar po valandos suskaičiavau apie 100 naujų veidų. Taigi parodoje per 5 valandas pabuvojo ne mažiau  kaip 300 svečių, kas su kaupu pateisino mūsų lūkesčius. Vadinasi Lietuvos karpininkų asociacija esame įpareigoti ir kitais metais organizuoti panašų renginį.

Apie svečius – beveik visas Lietuvos karpininkų elitas, kurie garsina ir populiarina karpinę žūklę. Gal labai nesupyksite ant manęs, kad pats galiu nuspręsti ,, kas yra kas‘‘ šioje srityje, nes kaip ne kaip, bet jau daugelį metų aktyviai dalyvauju šioje veikloje, nesiruošiu iš jos trauktis ir žinau visus ,, užkulisius“ - kas, kodėl ir kada.  Taigi:  parodos pažiba Renaldas Marčiukaitis su Marium ir visa ,,Renmar“ palyda, Algirdas Daukšas atskubėjo į parodos pabaigą ką tik gryžęs iš tolimos kelionės, tauragiškiai ,,Aukso žvynas“ atstovai,  Audrius Lesinskas – griežtasis ,,Generolas“ su ,, BH baits“ komanda,  Valdas Paliulis - kitaip ,,Adziukas“, Darius Surgautas - LKA eksprezidentas,  Vilmantas Andziulevičius UAB ,,Paliūtis“ – generalinis LKA rėmėjas,  Donatas Jacevičius - ,,carp-shop.lt“,  Darius Šėgžda - ,,Fanatikai“, Robertas Cvirka - ,,G.A.R.S.“,  Jurgis - ,,Evil“, Gintautas Daunys - ,,Deepex“,  lietuviškieji  ,,fairbrasai“ (Danny Fairbrass- garsus filmų apie karpių žūklę kūrėjas) – Remigijus Pupelis ir Kęstutis Arbačiauskas, 2011 metų Lietuvos karpių žūklės čempionas Saulius Navickis.  Nemanau, kad visus nusipelniusius paminėjau, bet žinau, kad nebūtų šios pastraipos pradžioje žodelio ,,beveik“ jei būčiau parodoje pamatęs ,,Gelmių valdovai“ atstovus ir dar kelis žmones.

Kaip ir dera organizatoriams, parodai tik įsibėgėjus įteikėme ,,DEEPEX“ produkcijos gamintojams Lietuvos karpininkų asociacijos sertifikatą už populiariausius Lietuvoje baltyminius kukulius 2011 metais, kuriuos išrinko www.laukarpis.lt  forumo dalyviai.  Peržiūrėjus dabartinę ,,DEEPEX“ produkciją matosi iš karto, kad vietoje jie nestovi, labai greitai derinasi prie pasaulinių žūklės jaukų ir masalų tendencijų. Vyrai ne iš kelmo spirti, turi uoslę šiame reikale. Kaip ir daugelis jaukų ir masalų  pristatinėtojų, Gintautas Daunys visiems svečiams išsamiai aiškino apie savo produktų privalumus,  jų sudėtį, leido išpakuoti naujas pakuotes, kad visi galėtu išsamiai susipažinti su brangesniais ir pigesniais baltyminiais kukuliais.

,,RENMAR“ produkcijos išskirtinumas yra tame, kad jų karpinės žūklės komanda yra garsi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.  Baltyminius kukulius jie masiškai gamina tik solidžiai pratestavę ir pasiteisinusius įvairiuose vandens telkiniuose. Pasiruošę parodai ,,Renmar‘‘ irgi buvo galingai, be įvairios produkcijos išdėliotos ant stalo, jiems už nugarų stovėjo didelis  atsivežtas televizorius, kuris pastoviai priminė kas tokie kuria ir gamina baltyminius kukulius. Nukrypdamas nuo temos norėčiau paminėti, kad paskutiniame FIPSed  pasaulio karpių gaudymo čempionate Italijoje, Latvijos rinktinė (beje užėmusi III vietą) sužinojusi, kad Lietuvai neatstovaus  ,, Renmar“ komanda, mano manymu lengviau atsiduso.

Beje parodoje nedalyvavo parduotuvė  ,,Žvejoklis“ esanti  Kaune, Baršausko – 53,  bet priežastys visiškai suprantamos, nes jie prekiauja būtent ,,Renmar“ baltyminiais kukuliais ir kitomis populiariomis įvairios žūklės prekėmis.

,,BH baits“ kaip viesulas veržiasi į Lietuvos rinką. Taip jau gavosi, kad tik sutikęs šiuos naujuosius metus turėjau gerą progą iš arti susipažinti su sakyčiau įdomiais ir nejaustais kvapais pasižyminčia ,,BH baits“ produkcija.  Mano uoslę glostė man dar nežinomi kvapai, ilgai turėjau mąstyti, kam gi tuos kvapus priskirti. Tikiuosi ir smalsieji karpiai ragaus jiems dar nepažįstamus kukulius. Beje  ,,BH baits“ komanda ant savo stalo buvo pasidėję akvariumą su vandeniu, kuriame demonstravo įvairias sistemėles su masalais.

Parodoje taip pat savo pardavinėjamą produkciją  pristatė ,,Romada“ ;  ,,Fanatikai“;  ,,Žvejo rojus“;  UAB ,,Teksta“; ,,Carp – shop.lt“;  ,,G.A.R.S.“.

Nuostabus  kovo 24-osios dienos oras ir produkcijos pristatinėtojai puikiai veikė visų dalyvių ir svečių nuotaikas, žinoma prie to prisidėjo ir kavinės ,, Lokio pastogė“ šaunus kolektyvas, bei jų gardus maistas.  Po gero renginio užplūsta teigiamos emocijos, kurių norėčiau palinkėti visiems  vasaros sezono žūklautojams.

* * *

www.laukarpis.lt