Sigitas Kazlauskas (SIGUTIS)

Plūdinės žūklės specialistas

2015-02-17

Šį savaitgalį šaleno ir gana padoriai iki -8 laipsnių todėl tikėtis gero baltos žuvies aktyvumo sunku buvo tikėtis. Labai nekenčiu šalčio, bet turiu iš anksto padėkoti savo draugui AZY kuri sugebėjo mane ištempti ant ledo.

Atvykus ant ledo radome dar keletą savo klubiečių bandančių "rasti kalbą" su šio telkinio žuvimis. Vieniem sekėsi tai daryti geriau, kitiem prasčiau. Ir jeigu atlydžio metu mums sugauti ešerių pavykdavo labai mažai arba visai nieko tai šį kartą buvo kiek kitaip.
Kurie rado "stebuklingą" eketę tie kažkiek dar sužvejojo karšių ir kuojų.

Šį kartą su mumis žvejojo ir patyrę ledo meistrai ir jų sužvejotas žuvies kiekis buvo tikrai įspūdingas. Kitas dalykas žuvies dydis, bet realybė tokia, kad kokios žuvys pagrinde dominuoja tai tokios dažniausiai ir sugaunamos. Todėl toje gausybėje ir nepapuolė sužvejoti didesnio dydžio žuvies.

Išgręžtas buvo labai didelis kiekis ekečių ir įvairiose vietose ir čia, turiu pastebėti - eketė buvo nelygi eketei. Nors iš kiekvienos eketės pavykdavo kažką suvilioti, bet vienoje būdavo 1-3 žuvytės, o kitoje netoli 20-ties vienetų. Vadinasi, peršasi išvada, kad žuvys buvo labai išsisklaidžiusios po visą vandens telkinį. Ir dominavo ešeriai, ešeriai, ešeriai......

Dar vienas įdomus momentas. Mano draugam pavyko sužvejoti dvi lydekaites kurias tuoj pat paleido atgal. Man, kaip reta, užkibo viena kuojytė tuo momentu kada leidau avižėlę dugno link. Žodžiu šiokie tokie neįprasti, ne kasdieniniai žvejybos akcentai. Na, o šiaip tai eilinį kartą pats įsitikinau kokią didelę įtaką žuvies kibimui daro orų permainos. Tikrai pasiteisino sena tiesa - per atlydį žvejok baltą žuvį, o šalant ieškok ešerių. Aišku, su sąlyga, kad tiek vienos ar kitos rūšies žuvys tame telkinyje plaukioja.

Tos kelios valandos gamtoje prabėgti netruko, o man smagu buvo pasibūti draugiškoje kompanijoje. Ačiū visiems draugams už gerą nuotaiką ir įdomią žūklę. Iki sekančio karto ir visiem saugaus ledo.