2014-05-11

Šio savaitgalio žūklė buvo labai chaotiška. Dvi savaitės nepertraukiamo darbo padarė savo. Norėjosi kuo greičiau prie ežeriuko. Ir kaip visada, vienintelė žūklei skirta diena  - ne pati geriausia:  gūsingas vėjas ir viską merkiantis lietus. Tačiau, niekur nesidėsi.  Noras dieną praleisti turiningiau, nei spoksoti televizorių, žymiai stipresnis.

Ketinimas, pirmą kartą šiais metais smagiai pagaudyti lynų, buvo tikrai ne eilinis. Jei kelionė iki vietos buvo be nuotykių, tai pirmi žingsniai liūliuojančia pelke baigėsi pilnais vandens guminiais batais. Džiaugiausi, kad neįlindau visas. Nespėjus nė užmesti meškerės, teko vėl keberiotis slidžiomis lentomis, pas, mus aplankyti sumaniusį, Aplinkos apsaugos inspektorių. Tai buvo berods pirmas patikrinimas per paskutinius dešimt metų. Tuo be galo džiaugiausi, tad grįždamas į žūklavietę vėl vos nepliumptelėjau visu ūgiu į nosį riečiantį pelkės vandenį.

Tikėjausi nuotykiai tuo ir baigsis, ir bus galima ramiai pameškerioti. Anaiptol. Pasirodo, viskas tik prasidėjo. Nespėjus sulaukti pirmojo kibimo teko traukti meškeres, prasidėjo kova su plaukiojančia kelių arų dydžio sala, stebuklingai išdygusia tiesiai mūsų žūklės vietoje. Kolega net baslio pagalba stengėsi ją nustumti, tačiau viską čia dirigavo vėjas ir po gerų dvidešimties minučių žūklę buvo galima tęsti. Baigėsi kova su plaukiojančia sala ir prasidėjo kova su niekaip neprabundančiais lynais. Ko tik nedarėme – jaukinome kelis taškus, vis keisdavom masalus, tačiau bergždžiai. Prabudęs pasirodė tik vienas, nedidelis, tačiau “žalias” egzempliorius.

Kaltindami dar pakankamai šaltą vandenį, vyniojamės meškeres ir galvojame likusią dienos dalį paspiningauti. Kyla vėjas, retkarčiais pliūpteli lietus, tačiau mes įnirtingai šukuojame savo masalais vandenį. Tam reikalui netgi išbandžiau naują, ekonominės klasės Aiko Espada spiningėlį. Pirmi įspūdžiai tikrai geri. Įrankis vertas dėmesio ir visiškai pateisino mano lūkesčius, o ir kaina, manau, tikrai prieinama eiliniam žvejui.

Lydekaites randame visai šalia kranto. Jos stiprios, energingos, daro “žvakę“ po „žvakės“, tačiau nė vienos didesnės. Iš per popietę sugautų 5 žuvų vos viena svėrė daugiau nei kilogramą. Lyderiaujanti guma ir vėl buvo Keitech Swing Impact Bubblegum.

Ir dar tęsiant nuotykių temą – prieš plaukdami į žūklę su elektriniu varikliu įsitikinkite, kad akumuliatorius tvarkingas ir visiškai pakrautas, priešingu atveju, kaip ir mums, teks gerą pusvalandį mojuoti irklais prieš baisines bangas.