Pagal naujausią informaciją, gautą iš organizatorių atrodo, kad varžybų vieta bus iš pradžių planuotas Boom ežeras (Boom lake), kuris šiek tiek skiriasi Tompsono ežero (Thompson lake). Boom ežeras – didžiausias iš keturių, vadinamųjų Reynlenderskoy grandinės ežerų, kurie, iš esmės yra Viskonsino upės tvenkiniai. Boom ežero plotas yra maždaug 200 hektarų. Vidutinis gylis - 3 m, didžiausias gylis - maždaug 9 metrai.
Numatomas ledo storis antrą kovo savaitę bus apie 60 cm, oro temperatūra, pagal prognozes nuo +3 iki +5 laipsnių šilumos, naktį - šiek tiek šalčio. Keletą dienų galimas lietus ir sniegas.

Taisyklių naujovė, kuri galios tik šiame čempionate, bus visiškai uždraustas jauko panaudojimas. CIPS priėmė šį sprendimą, nes Viskonsino vandenyse pagal vietines taisykles leidžiama naudoti tik stacionarias šėryklas ar konteinerius, kurios, savo ruožtu, yra draudžiamos CIPS taisyklėmis. Vietos valdžios institucijų sutikimas padaryti nuolaidų ir leisti jaukinti pagal CIPS taisyklės buvo gautas per vėlai. Pagrindiniu jauku numatytos dažytos musės lervos, kurių kiekviena komanda nemokamai gaus visoms treniruotėms bei varžyboms po 10 tūkstančių vienetų. Žinoma, kitų rūšių gyvus jaukus naudoti nėra draudžiama, tačiau, remiantis gauta informacija, kad JAV rinktinė naudos tik musės lervas. Amerikiečiai pranešė, kad populiarių Europos vandenyse uodo trūklio lervų Boom ežere nėra, todėl jų efektyvumas yra nežinomas, be to, atvežti jas iš Europos naudoti varžybose kliudo higienos taisyklės.

Pagrindinės žuvų rūšys - Baltasis Crappie (Pomoxis annularis), Juodasis Crappie (Pomoxis nigromaculatus), Bluegill (Lepmois macrochirus), Saulešeris (Lepomis gibbosus), Ešeriai (Perca flavescens), Geltonasis Bullhead (Ictalurus natalis), White Sucker (Catostomus commersonii) Didžiasnukiai šapalai (Semotilus atromaculatus), Golden Shiner (Notemigonus crysoleucas).

Šią savaitę baigėsi įvairių šalių atrankiniai turnyrai, po kurių komandos patvirtino savo sudėtis. Thompsono ežere, kuris yra vos 15 minučių kelio automobiliu nuo Boom ežero, praeitą savaitę įvyko atrankinėse varžybos JAV komandos sudėčiai nustatyti. Geriausi sportininkai parodė gerus rezultatus, per 3 valandas žūklės pagaudami 20-30 žuvų.

Žemiau paskelbtos komandų, dalyvaujančių čempionate sudėtys ir sportininkų sąrašai. Juose matomi daugelis tų, kurie dalyvavo paskutiniame pasaulio čempionate 2009 m. Lenkijoje.

Skliausteliuose užimta vieta pasaulio čempionate Lenkijoje, o kur man pavyko gauti duomenis – pasiekimai nacionaliniuose čempionatuose 2010 metais.

JAV
Doug Bussian (20-oji vieta Lenkijoje)
Mike Boedeker (32 vieta),
Tonis Boshold (47 vieta)
Billy Whiteside,
Myron Gilbert
Bob Esbensen

LATVIJA
Rita Verza-Grabovska (4 vieta), Latvijos 2010 m. asmeninės įskaitos nugalėtoja
Peteris Lideris (6 vieta)
Krišjanis Krasovskis (11 vieta)
Guntis Karklinš (22 vieta), Latvijos 2010 m. asmeninė įskaita 2 vieta,
Normunds Grabovskis,
Mareks Rekis,
Haris Raciborskis, Latvijos 2010 m. asmeninė įskaita 3 vieta

ESTIJA

Mati Banhard (34 vieta)
Aivar Karpson (26 vieta),
Enno Toomla,
Jaak Visnapuu (44 vieta)
Viljar Meister,
Meelis Viikmann

KANADA
Barry LUOPA,
Simon KOTIK,
Terry SWEET
Martti LUOPA,
Len RODELS,

SUOMIJA

Arto LEHTO,
Ari GRONLUND,
Petri AHOLA,
Vesa KUUSELA,
Juha "Tapani" KURKI,
Harri NIKULA (28 vieta)

KAZACHSTANAS
Serge Rot,
Zhumagazy Rahimgaliev,
Oleg Borgul,
Aleksandr Striuk,
Aset Duskuzhanov,
Vitalij Šelkovyj,
Zhusup Ayapov

LIETUVA

Jonas Jablonskis,
Izidorius UNIKAS (27-oji vieta)
Marius UNIKAS (16 vieta),
Vytautas Paškauskas,
Vytautas Šidlauskas (52 vieta),
Juozas PAULĖKAS,

LENKIJA
Robert Michał FLORCZAK (23 vieta)
Dariusz Marian JANKOWSKI (30 vieta),
Krzysztof Tomasz Zakrzewski
Slawomir Jacek ZOLADZ (50 vieta),
Andrzej GORLEWSKI (58 vieta)
Tomasz Bogdan NYSZTAL (8 vieta)

ŠVEDIJA

Thomas AXELSSON (14 vieta),
Folke ANDERSSON, 2009 m. Pasaulio vice čempionas
Susanna KARLSSON,
Ake PERSON,
Mats-Arne Axelsson, (39 vieta)
Bengt DEGERHALL,

RUSIJA
Stanislav POSLANCHIK, 2009 m. pasaulio čempionas
Maksim JEFIMOV, (13 vieta)
Aleksej NIKOLAJEV,
Genadij SEROV (49 vieta)
Michail DUNIN,
Vladislav POROIKO

UKRAINA

Dmitry Korzenkov, (5 vieta), Ukrainos čempionas 2010 m.
Zaiko Aleksejus (3 vieta), Ukrainos čempionatas 2010 m. 3 vieta
Ivan Shevich, (17 vieta)
Aleksej STARŠYJ,
Sergej Baytalocha,
Vitalij Levchenko.

Iš sąrašo matyti, kad, palyginti su 2009 m. Pasaulio čempionatu, gerokai atnaujinta tik Švedijos komanda. Lenkijos rinktinė liko be jokių pakeitimų. Po ilgos pertraukos dalyvaujanti Kanados rinktinė, dalyvavusi 2004 m. pasaulio čempionate Rygoje, beveik nepakitusi. Pirmą kartą dalyvauja Kazachstano komandą. Gaila, tačiau JAV nematome sportininkų iš Bulgarijos, Čekijos, Baltarusijos, kurie tikėjosi dalyvauti, tačiau pagal turimą informaciją, negalėjo rasti reikiamų lėšų. Nepaisant optimistinių organizatorių skaičiavimų labai prieinamos kainos JAV, Europos šalių vienam delegacijos atstovui tik dėl transporto ir apgyvendinimo išlaidos siekė 1,5 - 2 tūkstančių JAV dolerių.

Iš čempionato organizatoriai pranešė, kad viskas pasirengta priimti varžybų dalyvius. Visos komandos atvyksta į JAV kovo 6 ir 7 d. Kovo 9 d. numatytos pirmos treniruotės. Mano sekantis pranešimas numatomas atvykus į Reynlender.

www.salmo.lt