Antroji treniruotė (2010-03-11)

Šias eilutes rašau likus kelioms valandoms iki paskutiniosios oficialios treniruotės, kuri, beje, niekuo nesiskiria nuo paprastos treniruotės. Vakar vyko trumpa oficialaus čempionato atidarymo ceremoniją, dalyvaujant Reynlandero merui. Po šios dienos treniruotės ir pietų, planuojamas paradas mieste bei susitikimas su vietos bendruomene. Vietos gyventojai sportininkus pasitinka labai nuoširdžiai, o nuo patarimų parduotuvėse ir gatvėje kaip žvejoti, sunku atsikratyti. Pasaulio čempionatas Reynlandere - tai šventė vietiniams gyventojams, apie tai rašo laikraščiai, dalyviai kasdien rodomi per televiziją.

Pastarosiomis dienomis Reynlandere oro temperatūra yra nuolat kyla, vakar ji pasiekė 13 laipsnių šilumos. Truputi palijo, oras pavasariškas, virš ežero nedidelis matomumas, stovi rūkas, virš ledo vanduo ir beveik nėra sniego. Treniruotės parodė, kad varžybos bus labai sunkios.

Per ankstesnes tris dienas, visiems susidarė įspūdis, kad į varžybų zonoje žuvų nedaug. Kadangi jaukus naudoti draudžiama, sportininkams tenka naudoti kitus metodus, daugiausia užsiimti aktyvia žuvies paieška. Paprasčiau tariant, daugiau šansų geriems rezultatams pasiekti turės tie, kurie sugebės išgręžti  daugiau ekečių ir greičiau nei kiti ras būrį žuvų. Pagal mano pastebėjimus, žvejingoje vietoje, žinoma, jei tokia vieta yra sektoriaus ribose, sugauti pagal vietos taisykles leidžiamus 25 vienetų vadinamųjų panfish nėra sudėtinga. Fotosesijai net man pavyko kai ką sugauti... Taip pat tapo aišku, kad vietinės žuvys neturi išskirtinio elgesio bruožų, todėl dauguma sportininkų per treniruotes rinkosi bei derino meškerytes ir, žinoma, stebėjo priešininkų įrangą bei elgesį, o savo išvadas apie efektyviausias avižėles, gylius ir jauko traukimo būdus – kiekvienos komandos saugoma paslaptis.

Amerikos firmos, kurios yra čempionato rėmėjai, treniruočių dienas aktyviai išnaudojo rodyti ir reklamuoti savo produktus. Aš pasinaudojo šia galimybe fotografuodamas. Nedidelę dalį nuotraukų galima rasti šiame puslapyje.

Rytoj čempionato pirmas turas, po kurio bus sekanti informacija. Visą kitą yra gerai, aistros įsisiautėja...

Janis Stikuts, www.salmo.lt