Pirma varžybų diena, 2010-03-13

Vakar, po oficialios treniruotės, visos komandos susitiko su Reynlanderio visuomene, o vakarop pagrindine miesto gatve įvyko eitynės – Pasaulio čempionato dalyvių paradas. Paradas buvo surengtas grynai amerikietišku stiliumi, atrodo, kad visas miestas atėjo žiūrėti parado ir pasisveikinti su čempionato dalyviais. Bet kokiu atveju, susidomėjimas šiuo renginiu buvo didžiulis, tokio man žiemos čempionatuose nėra tekę matyti.

Žūklė, nepaisant gan gerų oro sąlygų, gavosi labai sunki. Priežastis buvo ta, kad dvejuose A ir D sektoriuose buvo labai mažai žuvies.  Savo ruožtu C sektoriuje jos buvo sutelkusios į vieną nedidelį plotą ir trys dalyviai, kurie sugebėjo atrasti šį plotą, taisyklėmis leidžiamą norma – 25 vienetus panfish sugebėjo sugauti per pirmas 1,5 valandos ir su nedideliu skirtumu tapo geriausiais tame sektoriuje. Sudėtinga ir mažai rezultatyvi žvejyba buvo ir kituose sektoriuose. To įrodymas mažas bendras laimikių sugavimas.

Kaip matosi iš rezultatų suvestinės, po pirmos dienos nėra akivaizdžių lyderių. Su nedideliu taškų skirtumu pirmauja 4 komandos: JAV, Lenkija, Latvija ir Lietuva. Truputį atsilieka Rusijos komanda. Labiausiai tikėtina, kad tarp šių komandų antrą dieną vyks kova dėl čempionų titulų, o taip pat yra realiausi pretendentai į čempionato apdovanojimus.

Pirmosios dienos siurprizu tapo praėjusių metų pasaulio čempionų Ukrainos komandos blogas startas. Individualios įskaitos lyderiais tapo savo sektorių nugalėtojai – du JAV komandos atstovai, du iš Lenkijos ir vienas iš Lietuvos. Žinoma, realią galimybę pakovoti dėl prizinių vietų turi visi, kurie užėmė antrąsias vietas sektoriuose.

Janis Stikuts, www.salmo.lt