Praėjusį savaitgalį Didžiulio ežere šalia Daugų miestelio (Alytaus raj.) vyko spiningautojų varžybos Lietuvos sportinės žūklės federacijos (LSŽF) taurei laimėti. Kartu tai buvo ir Lietuvos spiningautojų lygos (LSL) 2010 metų čempionato trečias etapas. Varžybose dalyvavo 22 komandos po keturis žvejus ir trys žvejai asmeninėje įskaitoje, viso - 91 spiningautojas.

Nors treniruotės metu ešerių kibimas džiugino visus be išimties, varžybų pirmą dieną daugiau nei kilogramą ešerių ir lydekų per šešias valandas trukusį turą pavyko pagauti jau tik dešimčiai dalyvių.

Antrą čempionato dieną žuvis buvo dar vangesnė – kilogramą perkopė tik 4 žvejai. Pirmame ture buvo pagautos 6 lydekos, antrame - tik 1, nes dauguma spiningautojų rinkosi ešerių gaudymo taktiką.

Lietuvos sportinės žūklės federacijos taurę komandų įskaitoje laimėjo žvejų klubo „Ant bangos“ antroji komanda, o prizininkais taip pat tapo „Ant bangos“ klubo nariai, kurie nepaliko jokių vilčių kitų klubų atstovams.

Asmeninėje įskaitoje nugalėjo LSŽF prezidentas Tomas Kulbis, aplenkęs daugiškį Romą Ridzvanavičių ir LSL vadovą klaipėdiškį Janą Prialgauską.

T. Kulbis pasakojo, kad šiose varžybose gaudė tik ešerius. Anot jo, tokiu oru, koks buvo varžybų savaitgalį, lydekas gaudyti galėjo tik labai geras Daugų ežero žinovas.

Pagrindinės T. Kulbio sėkmės priežastys buvo kelios. Ešeriai buvo labai neaktyvūs, tad kibo masalą pateikus tik pačiu ploniausiu valu, o masalo svoris turėjo būti suderintas ypatingai preciziškai - nei per lengvas, nei per sunkus.

Geriausiai pasiteisino skaidrus su mėlynais taškučiais mikro guminukas pateiktas 2,5 gramo galvakabliu. Varžybų nugalėtojas ypatingai pabrėžė treniruočių svarbą. Matematiškai išsireiškus, laikas praleistas pažinti ežerui ir jame gyvenančioms žuvims, tiesiog proporcingas vietai, kurią užimi varžybose.

Ketvirtas iš penkių 2010 metų Lietuvos spiningautojų čempionato etapas vyks Balskų užtvankoje (Jūros upė, Tauragės raj.) rugpjūčio 21-22 dienomis. Geriausi Lietuvos spiningautojai šių metų spalio mėnesį dalyvaus pasaulio spiningavimo iš valčių čempionate Latvijoje.

Ant-Bangos