Paežerių ežere Vilkaviškio rajone vyko 2010 -2011 metų Lietuvos poledinės žūklės trečiasis (paskutinis) etapas. Po pirmų dviejų komandinėje įskaitoje po tris baudos taškus buvo surinkusios „Ant Bangos“ pirmoji komanda ir Šiaulių „Fortūna“. Tad įnirtingiausios kovos buvo laukiama tarp šių dviejų komandų. Praėjusiame čempionate šiauliečiai užkopė ant aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio, o „Ant Bangos“ liko trečioje vietoje.

Asmeninėje įskaitoje iki paskutiniojo etapo buvo visiška sumaištis. Ant Paežerių ledo turėjo išaiškėti ne tik geriausias Lietuvos poledinės žūklės specialistas, bet ir visa Lietuvos poledinės žūklės rinktinė, kuri jau vasario 5-6 dienomis dalyvaus pasaulio poledinės žūklės čempionate Charkove, Ukrainoje.

Pirmasis turas vykęs šeštadienį beveik iš karto atsakė į visus klausimus. Į priekį tvirtai išsiveržė pirmoji „Ant Bangos“ komanda su 9 baudos taškais, antri buvo Kėdainių „Lifosos meškeriotojai“ su 15 baudos taškų, ir tik treti Šiaulių „Fortūnos“ vyrai su 17 baudos taškų.

Antrajame ture sekmadienį „Ant Bangos“ komanda išsaugojo turėtą pranašumą ir tapo 2010-2011 metų Lietuvos čempionais. Antri ir etape ir čempionate – Šiaulių „Fortūna“. Treti etape Druskininkų „Druskonis“, čempionate – Kėdainių „Lifosos meškeriotojai“.

Paskutiniojo etapo prizininkais tapo: Martynas Mikelionis „Ant Bangos“ – pirmoji vieta, daugkartinis Lietuvos čempionas ir prizininkas Izidorius Unikas – antroji vieta, Artūras Skvirba „Ant Bangos“ – trečioji vieta.

Žvejų klubo „Ant Bangos“ vyrai užėmė visą 2010 -2011 metų Lietuvos poledinės žūklės čempionato prizininkų pakylą. Trečiaja vieta ir bronzos medaliu džiaugėsi Artūras Skvirba. Antras šiais metais Saulius Bartusevičius. Pirmoji vieta ir nugalėtojo taurė atiteko Martynui Mikelioniui.

Taip pat į šių metų rinktinę patenka ketvirtąją vietą čempionate užėmęs garsaus Lietuvos sportinės žūklės aso Arimanto Cironkos sūnus Gediminas ir penktas likęs, sezono atradimu tapęs antbangiškis Martynas Lukonas. Rinktinės treneriu paskirtas Arimantas Cironka atsarginiu pasirinko jau minėtąjį Izidorių Uniką.

Pasibaigus šių metų Lietuvos čempionatui kalbinau nugalėtojų komandos trenerį Liną Žvaliauską.

Linai, sveikinu su pergale. Ar tikėjotės jau šiemet taip okupuoti nugalėtojų pakylą?
Ačiū už sveikinimus. Prisipažinsiu tikrai tiek daug nesitikėjau. Šiaulių komanda daug labiau patyrus negu mūsiškiai, galbūt išskyrus Saulių Bartusevičių. Galvojau, kad šiemet dar liksime antroje vietoje, ir vyliausi, kad rinktinėje bus nors porą mūsų klubo žvejų.

Visgi tapote čempionais ne tik komandinėje bet ir asmeninėje įskaitose. Kaip tai pavyko?
Manau svarbiausią vaidmenį atliko treniruočių gausa. Prieš kiekvieną šių metų etapą padarydavome po dvi bendras treniruotes abi klubo komandos, ir dar atskiri komandų nariai ir kiti žvejai iš klubo pažvejodavo tame ežere po kelis kartus. Tokiu būdu prieš varžybas turėdavome maksimalų kiekį informacijos ir varžyboms pasirinkdavome optimalią taktiką. Įdėjome tikrai daug darbo ir širdies ir tai atsipirko su kaupu. Labai ačiū visam klubui už pagalbą.

Ačiū už pokalbį.

Emilis Muliuolis
www.ant-bangos.lt