Šių metų liepos 16-ąją dieną, komerciniame tvenkinyje „Didelės žuvys“ (Punia, Alytaus raj.) įvyko sportinės žūklės turnyro  FEEDER CUP LITHUANIA 2011 II-ojo etapo varžybos.

Šį kartą kovoje meškeres sukryžiavo 20 fidermeisterių, suvažiavusių iš visos Lietuvos. Labai džiugu kad renginys susilaukia susidomėjimo, ir tai įrodo renginyje sudalyvavę net 11 naujų dalyvių iš Vilniaus, Kauno ir Kelmės.

Didelis ačiū tvenkinio šeimininkui Kęstučiui Arbačiauskui bei klubo „Fideris“ vyrukams už žūklės sektorių paruošimą varžyboms.

Pasiruošimas varžyboms vyko sklandžiai, jokių nesusipratimų neiškilo, akivaizdu, kad dalyviai yra tikrai neblogai susipažinę su varžybų taisyklėmis. Po burtų traukimo dalyviai įsikūrė sektoriuose ir nuskambėjus ilgai lauktam signaliniam šūviui – kibo į darbą.
Pirmųjų kibimų dalyviai sulaukė ne iš karto, ir tikrai ne visi. Deja, bet varžybų dieną žuvies aktyvumas nebuvo itin didelis. Galbūt įtakos turėjo metų laikas, žydintis vanduo, gal žuvys tiesiog išsigando tokio ažiotažo.

Varžybų pagrindinis laimikis – išimtinai karšiai. Vidutinis jų dydis – iki 0,5 kg, nors kai kas per visas penkias varžyboms skirtas valandas gaudė tik smulkmę.

Iš kitų rūšių žuvies pasitaikė tik smulkios kuojos bei raudės, keli ešerėliai. Deja, tačiau nei vienas karpis, nei didesnis nei mažesnis, šiose varžybose ištrauktas nebuvo. Žiūrint realistiškai, turbūt to ir reikėjo tikėtis, atsargiems rubuiliams varžybų šurmulys nepasirodė patrauklus, ir jie ramiai sau ilsėjosi viduryje tvenkinio esančiose žolėse.
Vienok, karpinių kibimų sportininkai turėjo. Ilgiausiai su užkibusiu karpiu sugebėjo pasigalynėti klubo „zvejys.lt“ atstovas Kęstutis Pivoriūnas – apie 10 minučių, kurios baigėsi karpiui išspjovus kabliuką. Beje, panašu kad minėtas sportininkas neprarado ryžto vaikytis didesnių žuvų, nes varžyboms pasibaigus, namo jis vis tiek išsivežė specialų prizą už didžiausią varžybų žuvį – 0,68 kg karšį.

Šį kartą fortūna nebuvo visiems vienodai dosni. Tik keletas dalyvių sugebėjo visą varžybų  laiką išlaikyti žuvis savo sektoriuose ir daugiau ar mažiau sėkmingai jas suvilioti savo masalais. Tačiau ir tai dar nebūtinai lėmė gerą rezultatą, nes vieni stabiliai gaudė tik smulkius karšiukus, kai tuo tarpu kiti sugebėjo suvilioti du ar tris kartus didesnes žuvis.

Bet kokiu atveju, būtų nesąžininga kaltinti vien sėkmę, burtais nulemtą sektorių ir pan. Kaip ir turi būti, geriausiai sekėsi tiems, kas atsakingai ruošiasi varžyboms, treniruojasi, pasirenka teisingą varžybų taktiką.

Štai pavyzdžiui buvo dalyvių, kurie didžiąją varžybų dalį sėdėjo be laimikio, tačiau užteko tik kažką pakeisti, rasti teisingą taktinį sprendimą (pvz., pakeisti gaudymo atstumą, masalus ir t.t.) ir tinkleliai pradėjo pilnėti.

Buvo ir priešingų variantų – ilgą laiką kai kuriems sportininkams stabiliai kibusi žuvis staiga kažkur dingdavo, o jie likusį laiką tebegaudė nieko nekeisdami ir dėl to – nerezultatyviai.

Visa tai tik parodo, kad sportininkams dar yra labai daug kur tobulėti, ir prieš kaltinant sėkmę, orą ar pan., pirmiausiai reikėtų gerai išanalizuoti savo pačių veiksmus.

Kaip bebūtų, visi garbingai kovojo iki pat varžybų pabaigos, ir nuaidėjęs paskutinis šūvis nulėmė šią prizininkų trijulę:
1. Raimondas Stankevičius (klubas “zvejys.lt”) – 13,050 kg
2. Kasparas Vozgirdas (klubas „Ant bangos“) – 6,940 kg
3. Saulius Januška (klubas “Ant bangos”)  – 6,050 kg

Varžybų prizininkai buvo apdovanoti organizatorių įsteigtomis atminimo dovanomis – taure 1-osios vietos laimėtojui, medaliais bei diplomais. Jiems taip pat atiteko pagrindinio šio etapo rėmėjo UAB „SALMOLITA“ įsteigti prizai – SALMO parduotuvių čekiai.
Prizininkams buvo skirti ir renginio rėmėjo – parduotuvės „Žvejo rojus“ įsteigti prizai – lenkų gamintojo STARFISH jaukai bei papildai.

Pirmasis dalyvių dešimtukas buvo apdovanotais turnyro rėmėjo UAB „Rilis“ (www.jaukas.lt) Lietuvoje gaminamais jaukais.

Na ir žinoma, absoliučiai visi dalyviai buvo vaišinami renginio rėmėjo ELMENHORSTER sultimis, kad atstatytų vitaminų balansą po sunkių varžybų.

Bet kokiu atveju, visi dalyviai namo išvyko su šypsenomis veiduose, todėl esame įsitikinę kad renginys pavyko.

www.sauluk.lt