Gausus būrys žūklės entuziastų spalio 1 dieną susirinko ant Skirvytėje esančios trečios betoninės krantinės tam, kad pagerbtų rugpjūčio 7 dieną "išėjusį" Marių Baranauską. Dalyviai maišė jaukus, trynė juos per sietus,o tuo tarpu dvi žavios panelės, sėdinčios organizatorių pavėsinėjė, kvietė visus registruotis. Pusvalandis registracijai praėjo akimirksniu per kurį varžyboms užsiregistravo 48 dalyviai iš kurių 16 mėgėjų, 25 profesionalai ir 7 vaikai. Netrukus pagal programą sekė burtai ir varžybų atidarymas.

Varžybų atidarymo kalbą sakė daugeliui pažystamas "Žvejų mūšis" laidos vedėjas Mindaugas Skirmontas ir šių eilučių autorius.

10 valandą buvo duotas signalas varžybų pasiruošimui. Profesionalai rinkosi sudurtines, mėgėjai ruošė bolonines, dugnines ir sportines meškeres.

12 valandą, startą varžyboms davė "PYLA" klubo virtuvės šefas Audrius Rancas.

Varžybos galiausiai prasidėjo. Šimtai kilogramų jauko ir dešimtys kilogramų gyvų masalų krito į vandenį.

Pradžioje visiems dalyviams kibo delniniai plakiai ir postambės kuojos kurios mielai griebė ant kabliuko užkabintas musės lervas.

Jaunieji žvejai atvykę iš Gargždų jaunimo laisvalaikio centro kuriuos atvežė vadovas Raimundas Jocys įrodė, kad moka žvejoti ir pamokos praleistos būrelyje nenueina veltui.

Iš vaikų Dominykas Plesevičius žvejojo geriausiai.

Praėjus trims valandoms ėmė ryškėti lyderiai, kurie gaudė pirmuose penkiuose sektoriuose. Mantas Riauka pasak varžybų teisėjo Aleksandro Lobaškov traukė žuvį po žuvies stabiliai visą laiką.

Svečias iš Vilniaus Martynas Laucė sugavo 4,250 kg žuvies.

Linksmai nusiteikęs Gargždų jaunimo laisvalaikio centro žvejų būrelio vadovas Raimundas Jocys surado laiko ir papozuoti.

Žūklės klubo "PYLA" narys Artūras Sakalauskas profesionalų grupėje sugavęs 4,120 kg žuvies užėmė 15 vietą.

Paskutinę varžybų valandą mėgėjams atstovavęs Gargždiškis Gediminas Rudgalvis su 9 m ilgio sportine meškere, įkirto nežinomą povandeninį "traukinį" kuris po kelių minučių kovos atlenkė kabliuką. Pasikartojo žvejų posakis, kad didžiausios žuvys visada pabėga.

Suvalkietis Aivaras Martišius gaudęs dugnine meškere nesugavo nei vienos žuvies ir pelnė gamtos mylėtojo prizą.

"PYLA" klubo atstovas Saulius Samalius sugavęs 3,350 kg žuvies užėmė 7 vietą tarp mėgėjų.

Andrius Žiūra iš Gargždų meškeriojęs dugnine meškere užėmė 6 vietą tarp mėgėjų.

10 vieta jauniausiam varžybų dalyviui gaudžiusiam sudurtine meškere Panevėžiečiui Ryčiui Bitinui.

Algis Nesteckis tarp mėgėjų su sportine meškere gaudė geriausiai.

Stasys Karalius sugavo didžiausią varžybų žuvį, 800 gr svėrusį karšį.

Kėdainietis Audrius Unikas įrodė, kad moka žvejoti ir labai nežuvingoje zonoje sugebėjo sugauti 7,880 kg žuvies ir patekti tarp 10 stipriausių žvejų.

Nei vienų "PYLA" klubo organizuojamų varžybų nepraleidžiantis Telšiškis Kęstutis Kovas sugavęs 9,84 kg žuvies užėmė 6 vietą profesionalų grupėjė.

Varžyboms pasibaigus visus dalyvius organizatoriai vaišino karšta žuviene.

Apdovanojami buvo 6 geriausiai pasirodę žvejai mėgėjų ir profesionalų grupėse taip pat neužmiršti ir jaunieji meškeriotojai.

Kadangi ne visus prizininkus pavyko įamžinti nuotraukose, pasakysiu, kad mėgėjų grupėje 3 vietą iškovojo Vilnietis Linas Kundrotas sugavęs 5,440 kg žuvies.
Antras šioje grupėje Gargždškis žūklės klubo "PYLA" atstovas Algis Nesteckis 6,865 kg.

Ir pirmoji vieta tarp mėgėjų, puikiai bolonine meškere gaudžiusiam Klaipėdiečiui Rimantui Šneideraičiui kuris sugavo 9,500 kg žuvies.

Trečioji vieta profesionalų grupėje visai Lietuvai gerai žinomam sportininkui Kėdainiečiui Velerij Kuzminych sugavusiam 17,040 kg.

Antroji vieta Lietuvos rinktinės nariui taip pat Kėdainiečiui Mariui Unikui sugavusiam 18,980 kg.

Ir čempionu tapo ilgametis Gargždų žūklės klubo "PYLA" narys dar kitaip "mėsininku" pravardžiuojamas Mantas Riauka parodęs kaip reikia lupti žuvį iš vandens, jo svoris lygiai 20 kg. Jam atiteko 200 lt čekis įsigyti prekių koto tinklo parduotuvėse visoje Lietuvoje.

Be to jam atiteko ir pagrindinis šių varžybų prizas, Mariaus Baranausko pereinamoji taurė ant kurios kiekvienais metais bus graviruojamas varžybų nugalėtojo vardas ir pavardė.

Belieka pasidžiaugti pavykusiu renginiu ir nuostabiu oru. Žuvies buvo ir nemažai, rezultatai kalba už save. Vieniems sekėsi geriau, kitiems prasčiau. Mažiau pagavusiems dar yra kur pasitempti. Nuotraukoje varžybų nugalėtojai ir prizininkai. Pabaigai norėčiau padėkoti varžybų rėmėjui prekybos tinklui Kotas kurie įsteigė piniginius čekius ir simbolines dovanėles vaikams bei Mindaugui Skirmontui padėjusiam organizuoti varžybas. Ačiū visiems varžybų dalyviams ir iki susitikimo kitais metais...

 

Martynas Baranauskas
www.pyla.lt