Autorius: Jurgis Gudauskas
Dažniausiai karpininkas

Komandos kelionė praėjo be žymesnių nuotykių. Per ankstesnes keliones į pasaulio čempionatus taip pripratome prie negandų, kad kelis nepatogumus sutikome linksmai. Užminuotas Weeze oro uostas, iš kurio buvome išvaryti dar su keliais tūkstančiais lagaminuotų keleivių į lauką ir lauke prastovėjome 4 valandas. Nakvynė Porto oro uoste ant metalinių suolų su kuprinėmis po galva belaukiant nuomotų automobilių, kurie, kažkodėl, pabrango bene dvigubai nuo to laiko, kai mes juos užsisakėme Lietuvoje internetu. Tai tik smulkmenos.

Olegas ir “Paliūčio” vairuotojas karpinę įrangą bei jaukus prie ežero pristatė irgi sėkmingai. Pagarba vyrams, kurie nepabijojo atsakomybės ir 4000 kilometrų atmynė per 2,5 paros gabendami brangiausią mūsų turtą.

Šiandien poilsio, šniukštinėjimo, namų darbų ir bendravimo su kitų šalių komandomis, diena. Kartu su daugeliu dalyvaujančių komandų gyvename tame pačiame kempinge ant Montargil ežero kranto. Nuo ryto stebime šokinėjančius mažiukus karpiukus “buratinus”, kurie, kaip be būtų gaila, po dviejų dienų taps geidžiamiausia žuvimi ežere.

Visa komanda, nuo pat ryto net nepusryčiavus, kol dar šalta (vakar dieną buvo apie +40 laipsnių), išlėkė dar kartą apvaikščioti sektorių. Gyvenimas ant kranto bus sudėtingas. Visa žemė – kumščio dydžio akmenų žvyras – vaikščioti labai nepatogu. Medžių ant kranto nerasta, todėl meldžiamės, kad orų prognozė pasitvirtintų ir ketvirtadienį-penktadienį sulauktume žadamo lietaus. Ežero vanduo – dumsta ir drungna arbata.

Buvome sutikę mūsų bičiulį Piterį iš Pietų Afrikos komandos, kuris šiek tiek papasakojo apie varžybas-treniruotę rugsėjo pradžioje. Pasak jo, mažų, neįskaitinių karpiukų buvo labai nedaug. Kaip ir įskaitinių.

Šiai dienai tiek. Vakare mes ir Pietų Afrikos Respublikos komanda, gyvenanti gretimais, esame pakviesti į kaimynystėje įsikūrusių čempionato teisėjų rengiamą barbecue vakarėlį. Puiki galimybė susibičiuliauti su teisėjais ir neoficialioje aplinkoje pabendrauti su Pietų Afrikos Respublikos komandos nariais, kai jiems nuo lietuviško alaus, kurio Tomas specialiai Piteriui atvežė lauktuvių, šiek tiek atsiriš liežuviai. Rytoj laukia zonų burtų traukimas ir čempionato atidarymo ceremonija.