Ir vėl kaltas interneto ryšys, vakar jo nebuvo visiškai – tikekimes veliau bus geriau o kol kas vakarykštės žinios:

Interneto prieiga viešbutyje vis dar nesutvarkyta. Tenka ir vėl sėdėti šalia administratorės, norint jus supažindinti su Lietuvos pasirodymu Pasaulio čempionate Airijoje. Administratorė vėl prižada internetą rytojui. Tikime.

Pirma treniruočių diena praėjo labai turiningai. Prisiregistravome, išklausėme instruktažą ir ištraukėme burtus kur gaudysime ateinančią savaitę, taigi per ateinančias dienas apsilankysime visuose sektoriuose. Be to tikrai būtų sunku realiai vertinti situaciją.

Prieš vykstant prie tvenkinio privalėjome dezinfekuoti visus žuvims dėti skirtus tinklelius, graibštus ir netgi guminius batus. Tikrai pagirtina tvarka, kuri kažkiek apsaugo Airijos vandenis nuo svetimšalių mikroorganizmų. Tai daugiau skirta lašišoms ir upėtakiams apsaugoti nuo parazitų kurių yra visoje Europoje išskyrus Airiją.

Mes jau ant kranto. Pučia stiprus vėjas ir krapnoja smulkus lietutis. Vakarykščios saulės nebeliko. Visiems pagaminti skirtingi jaukai, gaudome skirtingose distancijose ir netgi naudojame skirtingus priedus. „Auksinis“ receptas būtinai turi būti atrastas. Trenerių štabas daugiau laiko praleidžia žvalgyboje nei su mumis, tačiau smulkios ataskaitos reikalauja griežtai.

Sekėsi labai įvairiai, kaip ir buvo galima numatyti. Viena jauko kombinacija dirbo geriau nei antra o kai kurios ir visiškai nedirbo. Žuvis buvo pati įvairiausia – nuo ešeriuko, kilograminio karšio iki ungurio ar hibrido. Tačiau teigti, kad mes šį vandenį perpratome dar negalime, juk tai tik pažintis – nors kai kas teigia, kad pagal laimikius tilptume į dešimtuką. Apžvelgus kitas komandas galima drąsiai išskirti gerai gaudžiusius anglus ir austrus, tačiau buvo ir labai silpnai gaudančių rinktinių. Galbūt tai daroma tik „dėl akių“.

Ne laikas girtis, prieš akis dar daug darbo ir mažai poilsio, tad rašydamas stengiuosi neišsiplėsti. Galų gale viskas matosi foto. Rytoj antra treniruotė – bandysime prikelti „boxą“ kuriame šiandien „miegojo“ Rusijos rinktinė.