Tomas Būdas
Lietuvos karpininkų asociacijos prezidentas
Lietuvos karpininkų rinktinės kapitonas

2014-09-26, 22:54

Penktadienis, trečioji varžybų diena. Rytoj, 2014.09.27. šeštadienį 12.30 (Italijos laiku) baigsis sportinės karpių žūklės FIPSed pasaulio čempionatas. Lietuvos laiku tai bus 13.30.

Kadangi vakar vakare sužinojome, kad mūsų vyrai A zonoje neatsilaikė pirmoje pozicijoje, tai nuotaikos buvo liūdnokos. Juos jau buvo aplenkę olandai ir kroatai.

Šiandien anksti ryte apie pusė šešių, sulaukėme Remigijaus skambučio. Kadangi niekaip neišeina man užfiksuoti geresnio kadro su stambesniu laimikiu, todėl buvau pakviestas to padaryti, nes pasak Remigijaus jie turi du gražesnius karpius svėrimui. Greitai, greitai, greitai, bet gavosi šnipštas, nes iš kempingo, kuriame gyvename išleidžia (atidaro vartus) su automobiliais tik nuo 8 val. ryto. Svėrimas buvo 6 h. Iki ežero pėstute tolokai – 18 km., per pusvalandį nespėsiu. Ką gi vėl likau be nuotraukos, labai tikiuosi, kad kada nors pasiseks ir man.

Kai rašau autobuse šias eilutes, per mūsų racijas gaunu pastoviai info kas vyksta mūsų ir kituose sektoriuose. Remigijus su Justu turi tris karpius svėrimui, bet pagauna ir kaimynai. Saulius su Dariumi ir Mantu kažką buria B zonoje, pagavo paukštį, berods ir išvažiavimas kaip karpio, bet deja..., įsisvaizduoju kaip vyrams sukilo adrenalinas pamačius pirmąjį normalų kibimą per dvi paras. Kiti sėdime C zonoje prie mūsų jaunimo komandos, bet irgi ne kas gaunasi.

18 val. bus svėrimas, mes žinoma tuo metu būsime prie Remigijaus ir Justo komandos. O...!!! pas mūsiškius A zonoje vėl veiksmas, paskutiniais duomenimis, dar vienas karpis krante ir dar vieną traukia.

Naktį matyt eisime melstis......, kas galit prisidėkit.