Nors ne visi karpininkai jau "užmigę žiemos miegu" ir muša Lietuvos rekordus, didžioji dalis karpių žūklės entuaziastų savo įrangą jau sudėjo į spintas ir laukia pavasario. Todėl pats laikas ruoštis kitam sezonui, dairytis naujovių ir mokytis kažko naujo. Nors  chod rig sistemėlė jau daug metų ne naujiena, Lietuvoje ją naudoja nedaugelis žvejų arba ne visuomet naudoja tinkamai. Štai keletas patarimų, kad Jūsų karpinė žūklė kitais metais (o gal dar ir šiemet) būtų rezultatyvi.

1. Naudokite tik itin plūdrius boilius. Geriausiai tinka tie, kurių sudėtyje labai daug kamščio dulkių.

2. Prieš kiekvieną metimą patikrinkite, ar tas trumpas fluorokarboninis pavadėlis neišsitiesinęs per daug. Jei kampas per mažas, verdančio vandens garuose šią problemą lengva ištaisyti.

3. Kuo įmanoma dažniau naudokite "nematomą" fluorokarboninį leadcore'ą, kurio nepastebės net ir pats atsargiausias karpis. O ir pavadėlio žiedukas fluorokarbonu slys lengviau.

4. Prieš kiekvieną metimą išbandykite savo sistemėlę prie kranto vandenyje: ar gerai kelia boilis, ar pavadėlio palinkimo kampas tinkamas.

5. Paskleiskite jauką. Chod sistemėlė labai gerai dirba virš jauko "stalo", nes žuviai šiek tiek pakilęs boilis pastebimas iš toliau.