Praeitais metais ruošiausi lėkti ieškoti laimės i Daniją, taigi intensyviai naršiau internete ieškodamas muselių Danijos pakrantėse besiganantiems šlakiams. Prisirišau visokių visokiausių strymeriukų pilnas dėžes ir kadangi išvažiuoti neišėjo, tai teko išbandyti jas Lietuvoje. Minėtas Black Zulu variantas labai patiko mūsų lietuviškiems šapalams. Iš tikro tai yra pats elementariausias Wooly Bugger ir rišt jį paprasta kaip du kart du...

Tiesa, yra vienintelis skirtumas - uodegai aš naudoju ne marabou plunksnas, o ryškiai raudono triušio kailio juostelę. Taigi, šiam patiekalui reikės minėto kailio juostelės, vielutės (sidabro spalvos ar varinės), akių iš grandinėlės grandžių, juodo dabingo beigi juodos plunksnos (ilgos) ir aišku kabliuko.

 

Uodega. Tradiciniame Wooly bugger naudojamos marabou plunksnos. Aš vietoj jų naudoju triušio kailio juostelę. Bet manau tiks bet kokia raudona medžiaga - sintetika, kailis, plunksna ir t.t. Taigi, pririšame.

Prisitvirtiname vielutę. Kaip sakiau, tinka ir sidabrinė, ir varinė.

Į dubbing loop dedame juodo dabingo. Šiuo atveju tai paprastas juodas smulkintas triušio kailis. Dar labai gražu būna, jei į kailį įdėtumėt kokių blizgučių. Susukame.

Sukame akių linkui, formuojame musės kūnelį.

Primazgome plunksną už storgalio.

Vyniojame plunksną uodegos linkui.

Pagaliau atėjo eilė vielutei. Dar vis laikome plunksną pirštais, vyniojame vielutę priešinga kryptim nei vyniojome plunksną.

Vielute apvyniojame akis. Galima to ir nedaryti, tiesiog tai nusižiūrėjau iš kolegų danų.

Viską gražiai pabaigiame, siūlą užlakuojame. Turime slaptą ginklą.

 

Vytautas Skestavičius, www.flyfishing.lt