Tam, kad subalansuočiau savo sistemėlių plūdeles, aš naudoju panašų prietaisą, kokį turi STONFO firma. Be paties prietaiso plūdelei subalansuoti jums dar reikės indo su vandeniu ir svarelių. Tam reikalui tiktų ir 1,5 litro plastikinis butelis nupjauta viršūne arba bent 5 cm kakliuko skersmenį turintis litrinis mėgintuvėlis. Dar jums prireiks pinceto. Geriausia būtų naudoti nusistovėjusį ar prafiltruot vandenį, nes vanduo iš krano duos nedidelę paklaidą.

Norint pasiekti kiek galima tikslesnį rezultatą mes turime subalansavę plūdę leisti kartu su prietaisu ir svareliais pamirkti vandenyje. Pats balansavimas vyksta gana paprastai. Plūdės kilis yra įstatomas į specialų, pavadinkim „balanso“ lizdą, užspaudžiamas, o po to pinceto pagalba aplink į lėkštelę dedami svareliai.

Kartais ant plūdės būna užrašyti svarelių numeriai ir kiekis, kas dar labiau palengvina subalansavimą. Reikia pinceto pagalba dėti po vieną šaratėlį, kol mūsų plūdė panirs ir liks iškilusi tik plūdės antena iki mums reikiamo ilgio. Vėliau visi šie svareliai pernešami ir užfiksuojami ant valo. Turėkite mintyje, kad ten, kur jūs ruošiatės žvejoti, vanduo gali būti nešvarus, murzinas arba kitokio tankio, nei jūsų mėgintuvėlyje. Todėl nenustebkite, jei jums gali tekti pridėti papildomai vieną svarelį. Šiaip rekomenduojama po metų peržiūrėti, kaip jūsų sistemėlės veikia vandenyje, nes gali būti ir taip, kad netyčia bus koks svarelis nukritęs ar pakitusi plūdelės keliamoji galia.

Šis prietaisas mūsų parduotuvėse tikrai parduodamas. Jo kaina nėra didelė, tačiau jei jūs nusprendėte apsieiti be jo, tuomet jums teks atėjus prie vandens balansuoti savo plūdę pridedant ar nuimant svarelius.