Komponentai:
-2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
-1 didelis svogūnas, supjaustytas,
-1 šviežias pankolio svogūnėlis, supjaustyti griežinėliais,
-4 česnako skiltelės, sutraiškytos,
-1 šaukštas kapotų petražolių,
-1 lauro lapas
-1 litras vandens
-600 ml žuvies sultinio,
-500 g prinokusių pomidorų,
-½ šaukštelio Provanso žolelių (yra toks mišinys),
-gabalėlis apelsino žievelės,
-¼ šaukštelio pankolio sėklų,
-2-3 bulvės, supjaustyti kubeliais,
-500 g įvairios žuvies, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais,
-500 g įvairių kiautuotųjų vėžiagyvių (krabas, austrė ir pan.),
-šafrano žiupsnis,
-druska, juodi malti pipirai,
-8 paskrudinti bagetės gabaliukai, patiekti prie sriubos.

Įkaitinkite giliame puode aliejų, kepinkite jame svogūnus, pankolį, česnakus, petražoles, lauro lapą vis pamaišant apie 5 min. Supilkite vandenį, sultinį, pomidorus, žoleles, apelsino žievelę, pankolio sėklas (anyžiai). Užvirkite, uždenkite ir virkite ant lengvos ugnies apie 30 min. Į sriubą sumeskite bulves, virkite dar 10 min. Nemaišykite, kad bulves nesusitrintų. Sudėkite į sriubą žuvį, vėžiagyvius ir šafraną ir pasūdykite bei paskaninkite pipirais. Uždenkite ir pavirkite trumpai, kol žuvis taps matinė. Ištraukite ir išmeskite lauro lapą ir apelsino žievelę. Serviruokite su paskrudintom tosteryje bagetės riekelėm.

Atsiuntė flirtuotoja