Dažniausiai mes, žvejai, net nesusimąstome apie žūklės įrankių, kuriuos perkame, naudojame ir mėgstame, gaminimo užkulisius. Tegirdime prekių ženklų pavadinimus, kilmės šalis bei kitas pirkėjams reikalingas detales net nesusimąstydami, kokias apyvartas bei gamybos mastus pasiekia viena ar kita įrankių gamintoja.

Prieš kelias savaites įvyko vienas didžiausių žvejybos įrankių pramonės sandėrių, apie kurį norėtume ir papasakoti.

Tarptautinis gigantas „Rapala VMC Corporation“, mums geriausiai žinomas kaip Rapala voblerių bei VMC kabliukų gamintojas, įsigijo ne mažiau garsią Didžiosios Britanijos baltyminių kukulių bei kitų karpinių jaukų ir masalų gamintoją „Dynamite Baits“. Skelbiama, kad sandėrio suma siekė 6,5 mln. eurų (22,425 mln. litų).

Įkurta prieš 15 metų, „Dynamite Baits“ įmonė buvo didžiausia baltyminių kukulių gamintoja Didžiojoje Britanijoje. 2009 metais įmonės pardavimai siekė 7,9 mln. eurų. 20 procentų visos produkcijos buvo eksportuojama į Europą bei kitas pasaulio šalis.

“Dynamite Baits idealiai tinka į Rapalos prekės ženklų šeimą“, - Sakė Jorma Kasslin, “Rapalos” korporacijos vadovas. „Šie produktai užsitarnavę puikią reputaciją visame pasaulyje“. Pasak vadovo, šis susijungimas padės išplėsti „Dynamite Baits“ asortimentą ir  savo pirkėjams leis pasiūlyti ne tik jaukus, tačiau ir kabliukus, aksesuarus bei kitus smulkius žūklės reikmenis.

Marcus Twidale, “Dynamite Baits” vadovas bei bendrasavininkas teigė, kad buvo labai sunku parduoti verslą, kurį jis su partneriu pradėjo prieš 15 metų. Tačiau „Dinamite Baits“ produktų mėgėjams nusivilti nereikia – Marcus, kaip ir dauguma įmonės darbuotojų liko dirbti įmonėje ir toliau kurs bei tobulins karpių jaukų bei masalų serijas.