×

Error

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 2016/SK201601025 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder 2016/SK201601025 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

2016-10-03

Spalio 3 d. taip pat įsigaliojo su upėtakių apsauga susijęs draudimas žvejoti Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 2 priede nurodytose upėse (jis galios iki gruodžio 31 d.). Priede tarp sąraše išvardintų draudžiamų upių, 12 – uoju numeriu įtraukta ir Druskininkų savivaldybės teritorijoje tekanti Ratnyčios upė. Atsižvelgiant į įsigaliojusį draudimą, 2016 m. spalio 3 d., 15.00 val. Druskininkų agentūros pareigūnai organizavo gyvosios gamtos reidą, kurio metu nustatyta, jog pil. R. M. draudžiamu metu draudžiamoje vietoje – Ratnyčios upėje, K. Dineikos sveikatingumo parke, Sausoji g. 1, Druskininkų mieste, žvejojo su mėgėjiškos žūklės įrankiu - meškere, patikrinimo metu žuvies sugavęs neturėjo. Piliečiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 87 str. 3 d., su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu.

2016-10-05

Sinoptikai š. m. spalio 5 dieną pranašavo į Biržus iš Latvijos ateinančią audrą, tačiau buvo trečiadienio vakaras, o rytojaus dieną Biržuose - turgus, todėl nepabūgęs audros žinomas Biržų brakonierius R.G. su draugu vakare valtimi išplaukė į ežerą, kartu pasiėmęs 4 statomus tinklus. Niekur nedirbančiam ir gyvenančiam tik iš žuvies šiam brakonieriui ketvirtadienis ir šeštadienis yra pagrindinio uždarbio dienos.

Trečiadienio vakarą „žvejai“ iš kelių tinklų surišo vieną ilgą tinklą, tačiau bestatant bangos prisėmė valtį ir nebaigę statyti tinklų turėjo sušokti į vandenį. Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai šią valtį paėmė jau išplaukusią į krantą. Statomi tinklai vandenyje buvo surasti tik kitą dieną, o pažeidėjas buvo labai nepatenkintas dėl paimtos valties, nes labai norėjo persirengęs plaukti surasti pastatytų tinklų.

Šiuo atveju jis neišvengs administracinės nuobaudos, kuri siekia nuo 115 iki 289 eurų su valties ir tinklų konfiskavimu. Tačiau turgaus prekeiviai ir kai kurių įmonių darbuotojai puikiai žino, kaip ta žuvis sugauta, tačiau pildo šio brakonieriaus kišenes. Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnams jis pakliuvęs yra daugybę kartų. Pareigūnai gauna pranešimus, kad ir toliau šis asmuo dažnas svečias turgaus apylinkėse.

2016-10-07

Alytaus regiono aplinkosaugininkams pakliuvo du žvejai, kurie žvejojo Neries upėje neturėdami žvejo mėgėjo kortelių. Už neteisėtai vykdytą žvejybą pil. R.B. ir D.B. gresia atsakomybė pagal LR ATPK 87 str. 6 d., baudos nuo 231 iki 579 eurų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu.

2016-10-07

Inspektoriams pakliuvo žvejys, kuris pagavo lašišą, tačiau kaip paaiškėjo, ją sugavo neteisėtai, nes priplaukus aplinkosaugininkų valčiai, žvejas perplėšė vakarykštės dienos licenciją, dėl to jam dabar teks mokėti didžiulę baudą bei atlyginti ir padarytą žalą žuvų ištekliams, t.y. 631 Eur. Per tris dienas buvo patikrinta daugiau nei 400 žvejų, aplinkosaugininkai nustatė 10 pažeidimų, iš kurių 9 šiurkštūs limituotos žvejybos pažeidimai. Pažeidėjams pagal LR ATPK 87 str. 6 d. gresia baudos nuo 231 iki 579 eurų su pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimu, taip pat jiems teks atlyginti gamtai padaryta žalą 789 eurus.

2016-10-10

Spalio 10 d., vykdant reidą Kaišiadorių rajone, prie Laukystos upelio, buvo pastebėtas žvejys. Patikrinus žvejo dokumentus bei apžiūrėjus žvejybos vietą buvo rastas tinklelis, kuriame buvo 0.5 kg ešerių ir 11 draudžiamo dydžio šapalų. Žvejys teigė nežinantis, kad negalima žvejoti nuo spalio 1 d. iki gruodžio 31 d. Laukystos upelyje. Pil. V. B. už žvejybą draudžiamoje vietoje ir gaudymą draudžiamo dydžio žuvis atsakomybė gresia pagal LR ATPK 87 str. 3 d., bauda nuo 115 iki 289 eurų su įrankių ir priemonių konfiskavimu, taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia 723 eurus.

2016-10-14

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, bendradarbiaudami su Biržų rajono policijos komisariato pareigūnais, pas pilietę Biržuose surado neteisėtai laikomus verslinės žvejybos įrankius (statomus tinklus). Už tai, kad garaže laikė rekordinį kiekį statomų tinklų, Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai šiai pilietei surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą.

Šios gyventojos garaže buvo rasta net 14 statomų tinklų, kurių ilgis siekė per 700 metrų. Prieš kelis metus pas vieną pilietį ir „užkietėjusį“ brakonierių kitame miesto gale buvo rasta 12 neleistinų žvejybos įrankių, tai rekordas dabar priklausys minėtai pilietei. Pilietė teigė, kad nežinojusi įstatymų, kad verslinės žvejybos įrankius draudžiama laikyti neturint tam teisės.

Pas piliečius vis dar randama šių nelegalių žvejybos įrankių. Piliečiai neturėtų jų saugoti galvodami, kad ateityje gali prireikti, nes už šį pažeidimą skiriama administracinė bauda, kuri siekia nuo 144 eurų iki 289 eurų su įrankių konfiskavimu. Skiriant administracines nuobaudas nėra atsižvelgiama, ar pas pilietį rastas vienas ar dešimt įrankių, bauda bus ta pati.

Taip pat dar kartą prašome nepirkti iš brakonierių neteisėtai pagautos žuvies, nes pirkdami mes skatiname juos toliau naikinti gyvūnijos išteklius.

{gallery}2016/SK201601025{/gallery}

Aplinkos ministerijos informacija