2017-08-03

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos organizuoto reido metu, Kaišiadorių rajone, Kauno mariose ties Sekionių kaimu, ankstyvą rytą sulaikytas Prienų rajono gyventojas G. V., kuris žuvis gaudė draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu – statomu tinklu. Brakonierius statomą tinklą traukė į medinę valtį. Brakonierius dar bandė bėgti į Prienų rajoną, tačiau Inspekcijos pareigūnų operatyvaus darbo dėka buvo sulaikytas pažeidimo padarymo vietoje.

Pažeidėjui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Už neteisėtą žvejybą draudžiamu ne mėgėjų žvejybos įrankiu asmeniui gresia nuo 120 iki 300 eurų administracinė bauda su pažeidimo padarymo įrankių - medinės valties ir statomo tinklo konfiskavimu. Taip pat teks atlyginti 64,80 eurų žuvų ištekliams padarytą žalą už sugautus karosus.

2017-08-04

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai š. m. rugpjūčio 4 d. iš policijos pareigūnų gavo pranešimą, kad kratos metu Vilniaus rajone, Pikeliškių kaime, Versmės g. esančiame ūkiniame pastate K. P. neteisėtai laikė ginklų, šaudmenų bei kitų draudžiamų daiktų arsenalą.

Tarp jų Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai rado ir tinklinį įrankį (neženklintą, pilkos spalvos kaproninį tinklą su svareliais ir plūdėmis, kurio ilgis 10 metrų, akies dydis 15 mm), skirtą žuvims gaudyti.

Už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 10.2 punkto reikalavimus K. P. surašytas administracinio nusižengimo protokolas, o nelegaliai laikytas tinklas paimtas. Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 291 str. 6 d.  K. P. gresia bauda nuo 60 iki 200 Eur su tinklo konfiskavimu.

2017-08-09

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai 2017 m. rugpjūčio 9 d.  organizavo reidą Kupiškio rajone. Pasitelkus į pagalbą neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius, ankstyvą rytą buvo organizuojama pasala pagal turimą informaciją dėl žvejybos draudžiamais įrankiais – statomais tinklais.

Informacija pasitvirtino - apie 7:00 val. Aluotų tvenkinio pakrantėje buvo sulaikyti du Kupiškio rajono gyventojai V. T ir R. G., kurie žuvis gaudė draudžiamais ne mėgėjų žvejybos įrankiais – statomais tinklais. Brakonieriai pastatytus tinklus traukė į guminę valtį.

Nors pažeidėjai iš pradžių bandė neigti savo kaltę, tačiau įrodymų visuma nepaliko abejonių dėl padaryto nusižengimo, tad pažeidėjams nieko kito neliko, kaip pripažinti savo kaltę. Šiems asmenims buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai. Už neteisėtą žvejybą draudžiamais ne mėgėjų žvejybos įrankiais, jiems gresia nuo 120 iki 300 eurų administracinės baudos su pažeidimo padarymo įrankių bei priemonių - guminės valties ir statomų tinklų konfiskavimu. Taip pat teks atlyginti 180 eurų žalą žuvų ištekliams.

2017-08-10

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Ukmergės rajono agentūros pareigūnai Veprių ežere eilinį kartą sučiupo pagarsėjusį ir, galima drąsiai teigti – užkietėjusį,  brakonierių.

Vos prieš du mėnesius buvo skelbta apie Ukmergės rajone Veprių miestelyje sulaikytus brolius brakonierius, kai praėjusią savaitę aplinkosaugininkams ir vėl įkliuvo vienas iš jų.

Pareigūnus pasiekė informacija, kad broliai nepasimokė, ir toliau vysto savo nelegalų verslą, tad buvo nutarta dar kartą juos patikrinti. Informacija pasitvirtino. Vidurį dienos (apie 11.00 val.) vyresnysis brolis A.V.  ištraukęs tinklą išplaukė į krantą ir pakliuvo tiesiai aplinkosaugininkams į rankas. Šį kartą žuvies pagavęs neturėjo (žalos žuvų ištekliams nepadarė), nes, matyt, nelabai sėkmingai pastatė tinklą, kuris buvo ištisai aplipęs žoline vandens augmenija.

Pažeidimo padarymo vietoje jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 291 straipsnio 4 dalį.  Už šį pažeidimą brakonieriui gresia  bauda nuo 120 iki 300 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.

2017-08-17

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, tarnybiniu laivu patruliuodami Kauno mariose, pakrantėje pastebėjo išmindžiotą vandens augaliją. Nusprendę atidžiau apžiūrėti šią vietą, neapsigavo, krante surado paslėptą pripučiamą guminę valtį su irklais, o šalia esančiuose krūmuose, įdėtą į maišą žvejybinį tinklą.

Pareigūnai nusprendė surengti pasalą ir apie 21 val. pastebėjo du vyrus, einančius link paliktų krante žūklės įrankių. Pareigūnams stebint, žvejai išplaukė užmesti žvejybinį tinklą, tačiau nedelsiant buvo sulaikyti, nespėję padaryti žalos žuvų ištekliams. Kaip vėliau paaiškėjo, tai Prienų rajono gyventojai K.T. ir A.J., jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal LR ANK 291 str. 4 d. ir gresia bauda iki 300 eurų su privalomu pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Tuo brakonierių „bėdos“ dar nesibaigė, siekdami patikslinti įvykio Kauno mariose aplinkybes, pareigūnai apsilankė A.J. nurodytoje gyvenamojoje vietoje, Prienų rajone ir liko nustebinti, sodybos teritorijoje rastas kanapių auginimo šiltnamis, pagalbinėse patalpose - žvejybinis tinklas ir kilpos, skirtos medžiojamiesiems gyvūnams gaudyti.

A.J. buvo surašyti dar du administracinio nusižengimo protokolai pagal LR ANK 290 str. 3 d. ir LR ANK 291 str. 6 d., o draudžiami įrankiai paimti. Dėl narkotinių kanapių auginimo Prienų policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pareigūnai tikisi, kad bent kurį tai laiką A.J. gyvenamos vietos aplinkiniuose miškuose ir vandens telkiniuose bus ramiau.



Aplinkos ministerijos informacija