Tai buvo dar vienas pirmadienis kuris beveik nesiskyrė iš visų kitų, tik šį kart nuojauta kuždėjo, kad šios sesijos metu kažkas turėtų įvykt.

Sesiją pradėjau pirmadienį. Iki ketvirtadienio turėjau daug laiko, todėl atvykus prie balos niekur neskubėjau. Tačiau vaizdas, kurį išvydau, buvo nekoks. Telkinys buvo užšalęs. Save raminau, nes pranešė, kad oras turėtų įšilti iki 8-10 C, todėl išsirinkus swim‘ą neskubėdamas dėliojausi daiktus ir stačiausi palapinę.

Kaip ir praeitose sesijose, taip ir dabar teko pasidarbuot valtimi, kad pralaužyt ledus ties ta vieta, kur bus žvejojama. Plaukiodamas pastebėjau būrį karpių, sėdinčių ant dugno tarp žolių. Ten ir nusprendžiau užmetinėt ir laukt. Pamatavus vandens temperatūrą (2,7 laipsniai) pagalvojau, kad bus beveik neįmanoma pagaut ar bent sulaukt kibimo, kai vanduo net nesiekė 4 laipsnius. Grįždamas į savo swim‘ą įmečiau pora saujų musės lervų į tą vietą, kur žuvis laikėsi. Stengiausi barstyt kuo plačiau, kad jos truputį pajudėtų ir turėtų ką veikt kol suras.

Užmečiau visas 3 meškeres su skirtingais masalais. Viena buvo kukurūzai, kita boilis, o vidurinė -  klipsas su musės lervomis. Diena praėjo be jokio pypt. Naktį, apie 21.00 val., „išvažiavo“ vidurinė  meškerė. Pakirtau ir nieko. Ištraukęs ilgai nesvarsčius radau problemą ir labai ant savęs supykau, nes buvau žadėjęs įsidėti siuvimo adatą bet pamiršau, todėl vos išaušus kilau ir važiavau pirkt adatos. Problema buvo tokia - klipsas, pasirodo, nėra jau toks nuostabus dalykas kaip Kordos filmukuose jį reklamuoja. Teigiu tai dėl bent jau man nepatikusių dviejų priežasčių - jį sunku užsegti, kai sumauni musės lervas (praktiškai jas traiškai bandydamas užsegti klipsą), po kurio laiko lervos apmiršta ir tas klipas išryškėja ir manau atrodo tragiškai. Taip kad nerekomenduoju.

Su adata buvo daug paprasčiau - padariau sistemėlę su labai trumpu plauku, kablys Kordos Captor Nr. 10. Sistemėlė buvo rišama blow-back tipo, su trumpu plauku, naudojau siuvimo adatą ir labai ploną pintuką, moviau apie 4 lervas (baltas ir raudonas), tada plastikinį kukurūzą ir vėl keturias lervas.  Visas šis grožis perveriamas per plauko kilputę ir užrišama. Gaunasi tokia puokštė lervų su kukurūzu viduryje, kuris pakelia truputį nuo žemės visą sistemėlę ir gaunas kaip ir balansuotas masalas.

Tai va, visa tai užmečiau su mažu PVA maišeliu, kuriame buvo musės lervos. Ilgai neteko laukt. Po truputį daugiau nei valandos vidurinė meškerė išvažiavo. Po 5 min. kovos atgulė 22lb (9,97 kg)  pirmasis 2011 karpis ant mato. Be jo buvo dar sugauti 6 karpiai, kurių svoriai nebuvo itin dideli, bet esme tame, kad džiaugsmą kėlė tai, jog jie buvo pagauti kai vandens temperatūra buvo 2,7 laipsniai, oro - apie 8 laipsnius, vėjas buvo gan stiprus ir pūtė tiesiai man į veidą. Manau tai irgi įtakojo sėkmingą sesiją.

Nerijus, Airija
Boilie Holic Team
www.carpblog.lt