Šoklyderis dažnai yra būtinas aksesuaras ne tik jūrinėje, bet ir karpinėje žūklėje, kai siekiama masalą numesti kuo įmanoma toliau. Kadangi šoklyderiui pasirenkamas gerokai storesnis monofilamento valas, didžiausia problema – kaip surišti jo ir pagrindinio valo mazgą, kad jis kuo įmanoma lengviau praslystų per meškerės žiedukus.

Pradžioje gali atrodyti, jog šis mazgas labai sudėtingas, tačiau porą kartų pasipraktikavus viskas eis kaip sviestu patepta. Šoklyderiui patariame pasirinkti ne plonesnį, nei 0,4 – 0,6 mm monofilamento valą. Naudodami tokio storio šoklyderį pagrindinį valą galėsite nuploninti iki 0,2 – 0,25 mm, taip dar labiau padidindami užmetimo atstumą.

1. Iš šoklyderio valo suriškite, tačiau neužveržkite, viengubą mazgą (šunmazgį).

2. Per neužveržtą šoklyderio mazgo kilpą prakiškite pagrindinio valo galą ir tik tada mazgą užveržkite.

3. Stipriam mazgo užveržimui galite panaudoti net reples.

4. Ištraukite per mazgą apie 20 centimetrų pagrindinio valo. Iš ištrauktos atkarpos suformuokite nedidelę laisvą kilputę prie pat mazgo. Per šią kilputę po to reiks perkišti bei užveržti pagrindinio valo galą.

5. Laisvąjį pagrindinio valo galą apvyniokite aplink šoklyderį 6-8 kartus.

6. Laisvąjį pagrindinio valo galą perkiškite per kilputę, suformuotą 4 punkte.

7. Prieš perkišant laisvąjį galą per kilputę jį dar galite kelis kartus pavynioti grįžtant aplink šoklyderio valą – bus patikimiau.

8. Atsargiai traukite pagrindinio valo laisvajį galą užveržinedami susuktą mazgą. Jei viskas vyks teisingai, susukto mazgo gijos turi susispausti tvarkingai viena šalia kitos.

9. Prieš tvirtai užveržiant pagrindinio valo susuktą mazgą, jį reiktų sušlapinti.

10. Su nagų karpykle ar mažomis kirklutėmis nukirpkite nereikalingą šoklyderio mazgo galą kuo įmanoma arčiau mazgo.

11. Tvarkingai surištas bei suveržtas mazgas bus aptakus ir puikiai lįs pro žiedelius.